Міцна екзотика: де в Києві шукати цікаві віскі, горілку та джин? - PostEat

пошук

Міцна екзотика: де в Києві шукати цікаві віскі, горілку та джин?
10-11-2019 0 2143


Редакція PostEat дізнавалась, де в Києві шукати цікаві віскі, горілку та джин. Хочете спробувати нові для себе міцні напої, та не знаєте, де саме їх куштувати? Ми підібрали для вас декілька локацій з цікавими пропозиціями віскі, горілки та джину та знайшли цікаві факти про ці напої.

  1. За межами України словом «горілка» називають українську гірку настоянку — перцівку.
  2. Прототип горілки виготовив в X столітті перський лікар Ар-Разі, який першим виділив етанол шляхом перегонки.
  3. Джин вперше почали робити в Нідерландах у XVII столітті — його винахід часто приписують лікаря Франциску Сільвію.
  4. У місті Хассельт (Бельгія) розташовується Національний музей джину.
  5. Віскі є національним алкогольним напоєм Шотландії та Ірландії.
  6. Перша письмова згадка про віскі датується 1405 роком і походить з Ірландії, де віскі виробляли монахи.
  7. За законом, шотландський віскі повинен витримуватися не менше 3 років — тільки по закінченні цього терміну солодовий дистилят отримує право називатися whisky.

А де в Києві шукати цікаві віскі, горілку та джин, розкаже PostEat.

БарменДиктат

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хрещатик, 44.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (80–350 грн), паста (130–170 грн), десерти (70–75 грн).

Страви: хамон і фрукти – 190 грн, севіче з лосося – 180 грн, хумус з гарячим хлібом – 120 грн.

Напої: «Журавлина пісня» — 200 грн/ 50 мл, Douglas Laing`s Big Peat — 260 грн/ 50 мл, Sweet Carolina Sweet Tea, USA – 90 грн/ 50 мл.

Деталі: бар з ексклюзивним асортиментом алкоголю, найбільша барна стійка в Україні, середня цінова політика, концептуальний інтер’єр, в барі проводяться змагання барменів і барні конкурси, multi-сuisine, постійні оновлення коктейльної карти, в п’ятницю і суботу працює до 06:00.

«БарменДиктат» — бар з найбільшою барною стійкою в країні і ексклюзивним для ринку України асортиментом алкоголю. За стійкою коктейлі готують переможці українських та міжнародних конкурсів барменів, а сам бар став популярним майданчиком для проведення професійних змагань. Тут ви точно знайдете для себе нові та цікаві різновиди алкоголю.


Talkies bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Межигірська, 3

Бюджет: ₴₴. Авторські коктейлі – 200 грн, закуски (115–215 грн).

Страви: камамбер під шпинатним соусом – 145 грн, оливки з соусом філадельфія – 115 грн, карпачо з копченої качки — 185 грн.

Напої: Roaring Twenties – 200 грн, джин Larios 12 – 95 грн, горілка Distil №9 – 75 грн, other whiskey: Hombo Iwai – 175 грн.

Деталі: коктейльний бар, знаходиться на Подолі, інтер’єр виконаний у стилістиці ар-деко, авторські та класичні коктейлі, закуски, працює з 18:00.

Talkies bar — концептуальний коктейльний бар на Подолі, дизайн якого розроблений студією Ater та виконаний в стилістиці ар-деко. Тут вас вразить особлива атмосфера: дзвін бокалів під звуки джазу, неспішні розмови під авторські коктейлі та смачні закуски перенесуть вас у буремні 20-ті роки минулого століття. Якщо ж захочеться скуштувати чистий алкоголь, бармени порадять цікавий напй відповідно до ваших уподобань.

11 Mirrors Rooftop Restaurant & Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Богдана Хмельницького, 34а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (280–640 грн), основні страви (670–1550 грн), десерти (90–920 грн).

Страви: качина ніжка – 590 грн, салат поке з тунцем – 410 грн, вареники – 350 грн, київський торт – 250 грн.

Напої: Glen Moray 24 – 700 грн, азійський віскі Amrut Portonova – 580 грн, горілка Ketel one – 140 грн.

Деталі: ресторан і руфтоп-бар на 11 поверсі готелю, панорамний вид, fusion cuisine, сет-меню, шеф-бармен Сергій Алексєєв, авторські World Class коктейлі від Кевіна Патнода.

11 Mirrors Rooftop Restaurant & Bar – це ресторан і руфтоп-бар на 11 поверсі готелю 11 Mirrors Design Hotel. Тут и можете скуштувати авторські та класичні коктейлі на безлічі видів різноманітного алкоголю. У барній карті закладу знайдете кілька видів джину, горілки, саке та кашасу, а також Scotch, Asian, та Irish Whisky, смак яких точно варто оцінити.

Амстер Дамстер — Amster Damster

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 111/113

Бюджет: ₴₴. Сморяброди та вафлі (95–145 грн), салати (98–210 грн), основні страви (147–295 грн).

Страви: тартар з оселедця з томатами в солодкому маринаді – 95 грн, смажені креветки на овочевій подушці – 214 грн, чорничний пиріг з солоною карамеллю – 95 грн.

Напої: Whitley Neil – 110 грн, дегустаційний сет – 300 грн, Big Peat Islay Blended Malt – 199 грн.  

Деталі: розташований в центрі Києва, ресторан-бар, сніданки з 10:00 до 12:00 по буднях (з 10:00 до 15:00 у вихідні), стильний інтер’єр, тераса, формат take away, kids friendly, коктейльна карти, авторські коктейлі.

Перлиною барної карти закладу «Амстер Дамстер — Amster Damster» вважаються джини. У закладі представлена лінійка джинів Whitley Neil. Ці джини є дещо м’якшими, ніж більшість традиційних, з багатими нотами ялівцю і цитрусових, в поєднанні з нотами квіткових пелюсток і екзотичних спецій — вражає не лише смак, але й аромат. Серед запропонованих у меню джинів ви точно знайдете саме той: наприклад, Blood Orange Gin пдійде для любителів п’янких цитрусових ноток, а любителям коріандру і лакриці смакуватиме Raspberry Gin. Крім того, у закладі вам запропонують дегустаційний сет із класичних джинів (Hendrick’s, Monkey 47, карпатський крафтовий джин та італійський Gin del Professore). Оскільки «Амстер Дамстер» є рестораном голландської кухні, ви можете спробувати тут женевер, котрий виробляють лише в Голландії та Бельгії. По суті, женевер і є прабатьком джина, тож варто оцінити всю глибину його смаку. Вас напевно вразить і розмаїття віскі: у ресторані є три досить рідкісні позиції — Douglas Laing Big Peat, AnCnoc (12 років витримки), The Pogues Irish Whiskey. Так, наприклад, віскі Big Peat Islay Blended Malt від незалежної шотландської віскікурні Douglas Laing особливо вражає гостей, а в ресторані його смак характеризують як торфяний та димний. Серед інших міцних напоїв варто звернути увагу на мескаль, піско та кашасу, котрі вгідно доповнять цікаві страви голландської кухні.   


WHISKY CORNER

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Софіївська, 16

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (230–890 грн), салати (129-385 грн), стейки (175–450 грн/100 г).

Страви: стейк з лосося – 330 грн, гусяча ніжка конфі – 540 грн, лобстер термідор – 1890 грн, пай з серцем оленя – 350 грн.

Напої: Nikka Miyagikyo 15 Years Old – 1174 грн, Booker’s 7 Years Old Small Batch – 454 грн, Amrut Portonova Batch # 5 – 418 грн.

Деталі: шотландський дім-ресторан; страви шотландської, англійської та європейської кухонь; більше 900 видів віскі з Шотландії, Ірландії, Японії, Америки, Канади, Франції та Тайваню; великий вибір вин з різних регіонів, дегустації, доставка, резерв столів, тераса, формат take away.

WHISKY CORNER — це єдиний в Україні концептуальний ресторан віскі. Тут ви знайдете більше 900 видів віскі з різних куточків світу та автентичні страви. У ресторані регулярно проводять цікаві івенти, в тому числі  дегустації віскі – слідкуйте за новинами на сторінці закладу в фейсбуці.

Фото: Facebook БарменДиктат, Talkies bar, 11 Mirrors Rooftop Restaurant & Bar, Амстер Дамстер — Amster Damster, WHISKY CORNER

Головна фотографія: WHISKY CORNER


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi