Найкращі винні бари України за версією Ukrainian Bar Awards - PostEat

пошук

Найкращі винні бари України за версією Ukrainian Bar Awards
22-05-2020 0 1518


Переможців першої Української Барної Премії 2020 оголошено 28 квітня, було визначено лідерів незалежного голосування у 17 номінаціях.

Редакція PostEat розповідає про загальну кількість учасників в кожній номінації, фіналістів в номінаціях та розкриває кількість отриманих домінантами балів.

У цьому матеріалі розповідаємо про фіналістів номінації «Бар в готелі», партнером номінації є Freixenet (Vinfort Ltd.)

В номінації «Винний бар» представлені бари, в якому продаж вина становить більше половини загальних продажів алкогольних напоїв. Загальна кількість номінантів: 33 заклади з 6 міст України: Дніпро — 2, Київ — 16, Львів — 5, Одеса — 6, Полтава — 2, Харків — 2.

ТОП-5 барів номінації «Винний бар»

Переможець номінації — Win Bar — Винний бар

Кількість голосів: 84

Де: м. Київ, вул. Хорива, 16/7

Бюджет: ₴₴. Закуски (64–645 грн), основні страви (136–315 грн), десерти (75–145 грн).

Страви: тартар з яловичини – 175 грн, хумус з гарбузом та грибами шиїтаке – 130 грн, стейк тунця на грилі з печеним томатом – 295 грн, перлотто з філе качки у винному соусі – 285 грн.

Напої: Cavas Hill Rose Brut – 125 грн/150 мл, Domaine Marcel Deiss, Gruenspiel Cru d’Alsace 2008 – 2450 грн/750 мл, Vine Ponto» Mtsvane 2015 – 220 грн/150 мл.

Деталі: один з найкрасивіших винних барів міста, знаходиться на Подолі, інтер’єр створений YOD design lab, повноцінне меню, у винній карті зібрані вина з різних країн світу.

Win Bar — один з найкрасивіших винних барів міста, у якому винна карта оновлюється в залежності від сезону. У закладі виводять з карти деякі позиції і доповнюють або розширюють її за рахунок нових цікавих пропозицій, що з’являються в кейсах партнерів. У Win Bar вам запропонують різні класичні вина, а також автохтони, органічні вина і вина з лімітованих колекцій.

Benjamin wine & bar

Кількість голосів: 73

Де: м. Одеса, вул. Грецька, 26/28.

Бюджет: ₴₴. Закуски (70–295 грн), основні страви (230–260 грн), десерти (85–125 грн).

Страви: білокачанна капуста в соусі з білого кімчі – 95 грн, качка з фісташковим пюре та горішками – 240 грн, чорноморські рапани в соусі на основі саке – 235 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: винний бар-ресторан, авторські страви європейської кухні, контактна барна стійка, класична коктейльна карта, хороший вибір міцного алкоголю, літня тераса, резерв столів.

Benjamin wine & bar — винний бар-ресторан формату modern bistro в центрі Одеси. Автори концепції закладу надихнулись роботою власника невеличкого ресторану в провінції Бордо, який майстерно робив кілька справ одночасно. Особлива деталь в інтер’єрі — під стелею над барною стійкою розпластався Бенджамін — величезний чорний восьминіг. Меню цікаве авторським антипасті та закусками, які смакують самостійно або з вином.

The Room Wine Bar

Кількість голосів: 64

Де: м. Львів, вул. Лесі Українки, 8

Бюджет: ₴₴.

Напої: Bodegas Borsao Blanco – 350 грн, Aia Vecchia Morellino di Scansano – 745 грн, Saint Clair Sauvignon Rose Marlborough Sun – 730 грн.

Деталі: винний бар, європейська кухня, концептуальний інтер’єр, декілька столиків, широкий асортимент європейських вин, класичні винні закуски, літній майданчик.

The Room Wine Bar — винний бар розташований в історичному центрі Львова. Атмосферний інтер’єр невеликого приміщення доповнюють арки, цегляна кладка, стелажі і полиці з пляшками вина з колекції закладу. У розпорядженні гостей кілька столиків, а також два дивани для компаній. Літній майданчик відкритий у теплу пору року. У The Room Wine Bar представлений широкий асортимент марок європейських вин.

Пара Джанов і Портвейн

Кількість голосів: 64

Де: м. Львів, вул. Лесі Українки, 12

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан та винний бар, знаходиться в центрі міста у вірменському дворику, входить до мережі ресторанів Restaron, автор концепції ресторатор Вардкес Арзуманян, дизайн інтер’єру – Денис Беленко, страви вірменської кухні, сімейні рецепти, сніданки; великий вибір портвейнів, хересів та вермутів.

Ресторан «Пара Джанов і Портвейн» відкрився наприкінці серпня у центрі Львова та є закладом сім’ї львівських ресторанів Restaron. Автор концепції — український ресторатор Вардкес Арзуманян, який поділився з командою шеф-кухарів своїми фамільними рецептами. Розкішний інтер’єр ресторану розробив відомий архітектор та дизайнер Денис Беленко. Першочерговою ідеєю авторів концепції закладу було створення винного бару, проте акцент вирішили зробити на великому виборі портвейнів, хересів та вермутів.

Winovnik

Кількість голосів: 59

Де: м. Дніпро, пр-т Дмитра Яворницького, 53а.

Бюджет: ₴₴. Закуски (40–175 грн), салати (90–145 грн), основні страви (120–230 грн).

Страви: паштет овочевий з грушевим конфітюром – 90 грн, салат з халумі та авокадо – 145 грн, судак су-від та ризото з чорної сочевиці, спаржі з апельсиновим соусом бер блан – 180 грн, філе міньйон в крамблі з зелені зі спаржею, пюре з цвітної капусти та винним соусом – 230 грн.

Напої: Domaine de Pellehaut Harmonie de Gascogne Rose – 29 грн/50 мл, Monte Real de Familia Crianza – 323 грн/ 750 мл, Collavini Pinot Grigio Collio – 350 грн/750 мл.

Деталі: ресторан, знаходиться в центрі Дніпра, інтер’єр в стилі лофт, авторська кухня, денні бранчі від шефа, великий вибір вин побокально, коктейлі, літня тераса, take away.

Winovnik — ресторан авторської кухні у центрі Дніпра із затишним інтер’єром в стилі лофт, великим вибором побокальних позицій вина та коктейлями. Вдень у закладі подають бранчі від шефа, які можна смакувати на літній терасі.

Фото: Facebook Win Bar, Benjamin wine & bar, The Room Wine Bar, Пара Джанов і Портвейн, Winovnik.

Матеріал підготовлено за підтримки Ukrainian Bar Awards

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi