Wine Spectator оновили рейтинг закладів з найкращою винною картою. У рейтингу 24 українських ресторани - PostEat

пошук

Wine Spectator оновили рейтинг закладів з найкращою винною картою. У рейтингу 24 українських ресторани
03-07-2019 0 7749


Видання Wine Spectator опублікувало щорічний рейтинг закладів з найкращими винними картами. Рейтинг складався на основі експертної думки критиків-сомельє, які оцінювали ресторани за такими критеріями: ексклюзивність вин  у винній карті, а також гармонійність поєднання винної карти та меню. У цьогорічному рейтингу — 24 українських ресторани. 17 з них — у Києві та області, 4 —  у Дніпрі,  2 — у Одесі, 2 — у Львові.

Best of award of Excellence

Нагородою у  категорії «Best of award of Excellence», яку символізує два келихи, відмітили 1244 ресторани загалом, 7 українських зокрема. У цій номінації експерти оцінюють ресторани енотекою, що налічує не менше 350 винних найменувань.  

Catch Seafood Restaurant (Київ)

Де: вул. Володимирська, 12.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (185 – 485 грн), основні страви (420 – 998 грн), десерти (215 грн – 298 грн).

Деталі: сім’я ресторанів La Famiglia, одна з найбільших колекцій білого вина в Україні, основа меню — морепродукти і риба, свіжий улов, 8 видів устриць, карта ігристих вин, послуга Private Dining, парковка.

Catch — рибний ресторан мережі La Famiglia. Винна карта, що налічує більш ніж 500 найменувань,  відзначена за широту регіонів походження вин — від Долини Луари до Аделаїд Хілс в Австралії, і видатну колекцію «вінтажів».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Lucky Restaurant Vinoteque (Київ)

Де: вул. Мечникова, 9.

Бюджет: ₴₴₴. Сніданки (45 — 345 грн), м’ясні страви (279 — 999 грн), рибні страви (299 — 1390 грн).

Деталі: ресторан-винотека, італійська і французька кухні в авторській обробці, найбільша винна карта в Україні, магазин-партнер Good Wine, ексклюзивні поставки найсвіжіших продуктів, морські делікатеси, сніданки по буднях з 8:00 до 12:00 (у вихідні з 10 : 00 до 12:30), резерв столів, парковка.

Lucky Restaurant Vinoteque — преміум-ресторан з авторською кухнею шеф-кухаря Володимира Ярославського. Меню тут засноване на вишуканості французької та італійської кухні , а особливе місце належить вину. Ресторан є партнером винного бюро Good Wine, тому винна карта Lucky Restaurant Vinoteque, що налічує більше ніж 4000 найменувань.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Piccolino (Київ)

Де: вул. Гончара, 67.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (145 – 415 грн), паста (197 – 995 грн), десерти (65 – 295 грн).

Деталі: заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, ресторан домашньої італійської кухні з найбільшим вибором Prosecco в Україні, сезонне меню, спеціальні страви від шеф-кухаря, моцарела-бар, просеко-бар, паста домашнього приготування, тераса.

Ресторан домашньої італійської кухні Piccolino відомий киянам не лише своєю кухнею, а й найбільшим вибором Prosecco в Україні — більше ніж 40 найменувань.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Vero Vero (Київ)

Де: вул. Іллінська, 18.

Бюджет: ₴₴₴. Салати і закуски (195 — 950 грн), супи (114 – 315 грн), паста і ризото (176 — 985 грн).

Деталі: італійський ресторан родини закладів La Famiglia, розміщений на Подолі, більше 35 видів тосканських вин к’янті, винна карта, заходи для дітей, ранні сніданки з 8:00 до 12:00 по буднях (до 16:00 у вихідні), страви для вегетаріанців, спеціальне меню від шефа, сезонне меню, моцарела-бар, домашня паста і морозиво, тераса з фонтаном в центрі, жива музика.

Vero Vero — це італійська оаза у центрі Києва. Гості приходять сюди відпочити серцем, скуштувати смачні страви італійської кухні та тосканські вина к’янті — їх тут більше 35 видів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Веранда на Днепре (Київ)

Де: Набережне шосе, 11а.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (155 — 498 грн), паста і ризото (215 — 1600 грн), десерти (35 — 450 грн).

Деталі: розташований в історичному центрі Києва в Наводницькому парку, триповерховий ресторан на воді, мальовничий вид на Дніпро, тераса на даху, власна сироварня, raw-bar, страви з печі тандир, страви на відкритому вогні, лаунж-зона, кальян, змістовна винна карта, працює до останнього гостя, dress code, підходить для банкетів.

«Веранда на Дніпрі» — сімейний ресторан з неймовірним інтер’єром і захоплюючим дух панорамним видом на київські схили. Гармонійне поєднання гастрономії і винних традицій Італії, Іспанії, Франції та Португалії.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa (Київ)

Де: вул. Січових Стрільців, 82.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (197 — 437 грн), домашня паста і ризото (149 — 397 грн), десерти (112 — 387 грн).

Деталі: заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, італійський ресторан з власною енотекою, відзначеною 2 келихами Wine Spectator, триповерховий ресторан, дров’яна піч, страви з органічних продуктів, сніданки, резерв столів, доставка, сезонне меню, kids friendly, хлібна лавка, формат take away, тераса, вечори живої музики, вина за цінами бутика.

Vino e Cucina (Київ) — ресторан італійської кухні мережі La Famiglia з власної енотекою — більше 1000 вин з усього світу, 100 найменувань шампанських вин, а також колекція граппи.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Bernardazzi restaurant (Одеса)

Де: вул. Буніна, 15.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (39 – 469 грн), cалати (179 – 199 грн), основні страви (239 – 1199 грн), десерти (90 – 149 грн).

Деталі: винний ресторан в будівлі Одеської філармонії, найбільша винна карта в Україні, вишукані страви авторської європейської кухні, шеф-кухар Олександр Йоурз, рибні та м’ясні делікатеси, «сліпі» дегустації, фестивалі вина, затишний внутрішній дворик, жива музика, сет-меню обідів з 12:00 по 15:00, резерв столів.

Одеський ресторан Bernardazzi може похвалитися найбільшою винною картою в Україні. Нагороду «Best of Award of Excellence від журналу Wine Spectator заклад отримує вже 8 років поспіль. Родзинкою ресторану є «сліпі дегустації», на яких гості їдять із непрозорими пов’язками на очах і повністю переносяться в світ ароматів і витончених смаків. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Award of Excellence

Нагородою у один келих відмічають ресторани, винна карта яких налічує не менше 90 позицій. «Award of Excellence» отримали 2447 ресторанів у світі, 18 з них – українські.

101 Wine Bar (Київ)

Де: вул. Мечникова, 9.

Деталі: бар при магазині GoodWine, фіналіст премії «Соль» у номінації «Ресторан з найкращою винною картою.

101 Wine Bar – це винний бар, що працює в магазині GoodWine. Тут кажуть, що «краще 101 раз спробувати, ніж 100 разів почути». Винна карта тут налічує ще більше – 130 різних вин.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Bassano Ristorante (Київ)

Де: вул. Велика Васильківська, 100

Бюджет: ₴₴₴. Сніданки (95-190 грн), салати (310 – 580 грн), холодні закуски (240 – 390 грн).

Деталі: кулінарні традиції італійської та середземноморської кухонь, паста домашнього приготування, енотека з великим вибором ексклюзивних вин, спеціальні страви від шеф-кухаря, мальовничий вид на костел святого Миколая, кондитерська-пекарня при ресторані.

Bassano Ristorante вже 18 років працює для киян та гостей міста. Меню складається з класичних і авторських середземноморських страв і оновлюється кожен сезон. Гордість закладу – унікальна енотека з більш ніж сотнею ексклюзивних вин. більшість з яких в Україні не представлені.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

BEEF meat & wine (Київ)

Де: вул. Шота Руставелі, 11.

Бюджет: ₴₴₴. Стартери (90 – 380 грн), м’ясо (320 – 990 грн), десерти (50 – 240 грн).

Деталі: м’ясний міжнародний ресторан, двоповерховий ресторан, multi-сuisine, сніданки з безлімітною кавою по буднях з 9:00 до 12:00, у вихідні з 9:00 до 16:00, бізнес-ланчі з 12:00 до 16:00, винна і барна карти, сучасний лаконічний інтер’єр, літня тераса, майстер-класи з приготування стейків, майстер-класи з міксологіі, дитячі майстер-класи, дитяча кімната, у вихідні — аніматори; паркінг, формат take away.

Beef meat & wine – ресторан, де якнайкраще знаються на правильних стейках, першокласному вині та мистецтві їх поєднання. У винній карті – 120 найменувань з усього світу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Bigoli (Київ)

Де: Кловський узвіз, 7а.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (150 – 385 грн), основні страви (190 – 1590 грн), десерти (56 – 224 грн).

Деталі: заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, знаходиться на правому березі Києва (Липки), традиційний італійський ресторан, сніданки з 08:00 до 11:00 щодня, основа кухні — домашня паста, моцарела-бар, паркінг, резерв столів, kids friendly, дитячі майстер-класи, тераса, гастрономічна крамниця, меню від шефа, резерв столів.

Італійський ресторан Bigoli, що належить мережі La Famiglia, спеціалізується на подачі пасти і равіолі. Винна карта тут налічує близько 365 вин.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі (Київ)

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (158 — 282 грн), основні страви (175 — 690 грн), десерти (118 — 165 грн).

Деталі: ресторан української кухні, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований на правому березі Києва на воді, 7 видів сала і 5 видів борщу, прогулянки по річці в теплу пору року, власна коптильня, гастрономічна крамниця, страви на мангалі, сезонне меню, майстер-класи для дорослих і дітей, страви від шеф-кухаря.

Ресторан «Хуторець на Дніпрі» дивує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані автентичні страви з усіх регіонів України, а у винотеці — 100 винних найменувань з різних регіонів світу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Кувшин (Київ)

Де: вул. Федорова, 10.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (145 – 264 грн), страви з м’яса і риби (117 – 568 грн), десерти (48 – 325 грн).

Деталі: сім’я ресторанів La Famiglia, розташований в парковій зоні, два шеф-кухарі — Трістан Арабулі і Гурген Сараф’ян, традиційна кавказька кухня, мангал-меню, власна енотека, піч пурне, стильний інтер’єр, літня тераса, майстер-класи для дітей, спеціальне меню від шеф-кухарів, доставка, формат take away.

Кувшин — це втілення кавказьких традицій гостинності та гастрономії. У колекції — унікальні для українського ринку грузинські вина, які чудово поєднуються зі стравами з основного меню. Сомельє ресторану регулярно проводить винні дегустації та розповідає гостям про тонкощі поєднання вина і їжі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Odessa Restaurant (Київ)

Де: вул. Велика Васильківська, 114.

Бюджет: ₴₴. Закуски (100 — 300 грн), страви з м’яса, риби і морепродуктів (125 — 489 грн), десерти (65 — 250 грн).

Деталі: multi-сuisine, шеф-кухар —  Юрій Приємський, авторські страви, щомісяця меню оновлюється, сезонні страви в меню, велика коктейльна карта, частково відкрита кухня, страви в печах Big Green Egg, дитяча зона з сучасними гаджетами і іграми, паркінг, резерв столів, доставка, тераса.

Odessa Restaurant — концептуальний заклад з гастрономічними авторськими стравами в меню і великою коктейльної картою. Винна карта налічує 140 вин з різних регіонів світу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Trattoria ZUCCA (Київ)

Де: вул. Павловська, 26/41.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (147 – 370 грн), салати (175 – 315 грн), домашня паста (137 – 295 грн).

Деталі: італійська кухня, сім’я ресторанів La Famiglia, паста домашнього приготування, сніданки з 9:00 до 16:00, піца в дров’яній печі, сезонне меню, моцарела-бар, велика винна карта, устричні четверги та п’ятниці, пропозиції вихідного дня.

Trattoria Zucca — затишний домашній ресторан італійської кухні. У меню зібрані спеціалітети з різних регіонів Італії: популярні в Сицилії страви c сардинами, п’ємонтські аньолоті, неаполітанські капелеті, ломбардійські касонсеі. Ресторан володіє колекцією італійських вин в 100 екземплярів і власним винним погребом.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Vinsanto Wine bar (Київ)

Де: вул. Пушкінська, 20.

Бюджет: ₴₴. Салати (155 – 264 грн), основні страви (140 – 325 грн), десерти (118 – 155 грн).

Деталі: сучасний винний бар, витончена кухня, багатий вибір італійських вин, понад 20 різновидів ігристих вин, винні дегустації по середам, рекомендації сомельє, можливість приватної винної дегустації, спеціальний еноматик, що дозволяє зберігати відкриті вина до 30 днів без втрати смакових якостей і ароматики.

Vinsanto Wine Bar — винний бар в центрі Києва. У винній карті закладу представлений великий вибір вин з різних регіоні Італії, а також позиції з Чилі, Франції, Португалії та інших винних країн. Вишукані страви з меню  якнайкраще підкреслять смак обраних вин. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Zafferano (Київ)

Де: с. Вишеньки, вул. Європейська, 1.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (87 – 485 грн), основні страви (242 – 1875 грн), десерти (127 – 185 грн).

Деталі: ресторан сучасної італійської кухні, належить до сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований в котеджному містечку Riviera Zoloche, паркінг, тераса, аніматори для дітей, доставка, резерв столів, щосереди – особливе блюдо вечері, у четвер – особливі страви з морепродуктів, свіжі натуральні продукти, дитяче меню і меню від шефа.

Zafferano — ресторан сучасної італійської кухні на території котеджного містечка Riviera Zoloche. У меню роблять акцент на свіжих і якісних продуктах, а винна карта — 130 позицій, серед яких автентичні вина від незалежних винних господарств і ексклюзивні «вінтажі».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Toscana Grill (Буча, київська область)

Де: м. Буча, вул. Т. Шевченка, 2г.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (82 – 367 грн), домашня паста й ризото (184 – 347 грн), десерти (59 – 148 грн).

Деталі: ресторан належить до сім’ї ресторанів La Famiglia, заміський ресторан тосканської кухні з великою терасою в сосновому лісі, відкритим грилем і окремим майданчиком для дітей, фонтан, аніматори для дітей, тосканські спеціалітети в меню, сири та ковбаси з Тоскани.

Toscana Grill — це заміський ресторан тосканської кухні з великою терасою в сосновому лісі і відкритим грилем. У винній карті, що налічує 210 найменувань, велика колекція тосканських вин.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Park. Art of Rest (Львів)

Де: вул. Вітовського, 43а.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (160 – 330 грн), основні страви (125 – 420 грн), десерти (35 – 180 грн).

Деталі: вишуканий ресторан авторської європейської кухні, японські спеціалітети у меню, створений засновниками львівського холдингу «Акурат», знаходиться у комплексі відпочинку на території парку ім. Хмельницького, кілька залів, підходить для особливих подій, бізнес-ланчі по будням з 12:00 до 16:00, дегустації, коктейльна карта, літня тераса, кальян, парковка, доставка.

Park. Art of Rest — відпочинковий комплекс  до складу якого входить ресторан імпровізацій «Грушевський Cinema & Jazz», компанійський ресторан «Панська Чарка», хоспер-паб «Когут», арт-готель «Модерн» та мережу магазинів-кафе «Наливки зі Львова».  У винній карті — 205 різних вин з Франції, Італії та України.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

De Vine Restaurant (Львів)

Де: с. Стрілки

Бюджет: ₴₴₴. 

Деталі: винний ресторан в заміському комплексі Edem Resort Medical & Spa, європейська і французька кухні, сети, премія Wine Spectator 2018, 370 позицій вин з усіх куточків земної кулі, тематичні дегустації вин від сомельє, екскурсії на виноградники Edem Resort.

De Vine — винний ресторан під Львовом в заміському комплексі Edem Resort Medical & Spa з власними виноградниками. У ресторані більше 3000 пляшок з 121 регіону 22 країн світу, що зберігаються у винних шафах Liebherr.

Jardin — Ресторан В Городском Саду (Одеса)

Де: вул. Гаванна, 10.

Бюджет: ₴₴.

Jardin — це slow food ресторан в самому серці Одеси — в Міському саду. Ресторан відомий великим вибором страв з морепродуктів і свіжих устриць і риби, а також однією з найбільш цікавих винних карт у Одесі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Артист (Дніпро)

Де: площа Соборна, 2А.

Бюджет: ₴₴.

Деталі: кафе та ресторан, європейська кухня, морепродукти, бранчі, формат take away.

Artist — ресторан, кафе європейської, японської та української кухні з баром та концептуальним інтер’єром. Винна карта налічує 190 вин з різних регіонів світу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Coast (Дніпро)

Де: вул. Січеславська Набережна, 61.

Бюджет: ₴₴.

Деталі: лаунж-ресторан, авторська, європейська, італійська, японська кухня.

Coast — ресторан з авторською кухнею та атмосферою епохи декадансу. У ресторані представлена унікальна колекція вин з 350 позицій, які порадують навіть найвибагливішого цінителя вин.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Миші Бляхера (Дніпро)

Де: проспект Дмитра Яворницького, 46.

Бюджет: ₴₴₴.

Деталі: сучасна європейська кухня.

Миші Бляхера — це прогресивний Дніпровський ресторан з крафтовими коктейлями та багатою винною картою, що налічує 105 найменувань.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Ресторан Репортеръ (Дніпро)
Де:
вул. Барикадна, 2

Бюджет: ₴₴.

Деталі: ресторан, кав’ярня та паб у центрі Дніпра, європейська, українська та японська кухня.

Репортер поєднує у собі формати пабу,  кав’ярні та ресторану. Тут готують страви європейської, української та японської кухні у авторській інтерпретації. У винній карті — 245 позицій з різних регіонів світу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Заклади України, які отримали нагороду від Wine Spectator:

Фото взяті з офіційних Facebook-сторінок ресторанів

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi