Лабораторія всього українського або Residence Restaurant в Черкасах від Йови Ягер - PostEat

пошук

Лабораторія всього українського або Residence Restaurant в Черкасах від Йови Ягер
09-06-2021 0 1722

Автор


Студія YOVA YAGER hospitality design завершила свій новий проект Residence – локаворський ресторан в невеликому місті в центрі країни з сучасним українським дизайном і любов’ю до українського продукту. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Ми готуємо з того, що зібрано, виловлено та вироблено в Україні в конкретний час року. Ми об’єднуємо сучасні технології, традиційні для української кухні продукти і спогади про смаки дитинства. Любов до українських продуктів і унікальні поєднання, висока гастрономія з простих інгредієнтів, посуд від українських керамістів – наш ресторан стане лабораторією всього українського«, – говорять про ресторан його засновники. 

Residence в Черкасах – ресторан з меню на основі місцевих і сезонних продуктів з концепцією переосмислення українських традицій і об’єкт відродження пострадянського промислового міста в центральній Україні. 

Розкриваючи цю концепцію, Йова Ягер будує дизайн закладу на основі трьох принципів – переосмислення української автентичності, мінімалізм і локальне виробництво. Тому в ресторані від українських майстрів не тільки посуд, але і меблі, світильники, розписи на стінах, вази, облицювальна плитка і декор. Автентичність проявляється навіть в контрасті зеленого,  пісочного і бетонного, як аналогія з самою Україною або Черкасами – промисловим містом, яке тоне в зелені парків і алей. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Головний акцент у проекті – наповнення, розроблене та виготовлене виключно українськими майстрами.

  • На стінах ресторану бетонна фігурна плитка від українського бренду Odud Lab з пігментами трьох кольорів – теракотового, зеленого і сірого.
  • На підлозі – мармуровобіла цементна плитка ручної роботи від львівських майстрів Leoti.
  • На стелі світильники двох українських брендів – The Fild і Gomin Gir. Світильники з ручним різьбленням Gomin Gir  виготовлені у стилі карпатського символізму і етно-мінімалізму, де різьблення – елемент естетики традиційного ремесла в сучасному дизайні. The Fild, одна з основних компаній, які сформували індустрію предметного дизайну в Україні, виготовила для ресторану світильники з лаконічним дизайном і бездоганною якістю.
  • Вазони у вигляді традиційних українських горщиків ручної роботи зроблені київськими керамістами за індивідуальними ескізами. Українські компанії VERDI і Trone Grande – лідери меблевого ринку виготовили ексклюзивно для проекту всі меблі,  дзеркала та інші елементи декору. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Важливу роль в концепції і дизайні ресторану грають рослини. Весь ресторан заповнений зеленню і яскравими контрастними композиціями з живих рослин та сухоцвітів, створених талановитими флористами української компанії Zeleniy Prostir на основі місцевих трав – пісочного очерету і бордової папороті. Трави як елемент присутні в рецептах, в декорі на столах,  в малюнках на посуді, в логотипі закладу. Єдиний флористичний мотив присутній на тканинах меблів, у розписах на колонах і стінах. А напівпрозора панорама вікон на фасадній стіні закладу створює ефект камерності для гостей всередині. 

Ресторан розташований в адміністративній будівлі на центральній вулиці і виділяється своєю лаконічною чорно-металевою вхідною групою з фасадною стіною з панорамних вікон.  Просторий головний зал на 450 кв.м. ділиться входом навпіл, а в дальній частині закладу розташований дегустаційний зал для презентацій нових фермерських продуктів, майстер-класів,  дегустацій локальних вин і фудпейренів. Барна бетонна стійка, за якою можна випити локаворське вино або авторський коктейль з додаванням бджолиних сот, відокремлює простір основного залу від відкритої кухні, де видно всі процеси створення унікальних рецептів – домашня качка з додаванням власної в’яленої вишні або буряковий хумус. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Черкаський Residence – це сучасне демократичне місце, яким можуть пишатися городяни і заздрити гості міста. Воно пропонує не тільки нову українську кухню і естетичність, воно допомагає розвитку малої громади. Від прикладу ресторанного бізнесу на основі локальних фермерських продуктів до виховання смаку у всіх його значеннях, в тому числі своїм сучасним усвідомленим дизайном. 

Назва проекту: Residence Restaurant 

Локація: бул. Шевченка 183, Черкаси | Україна 

Категорія: ресторан 

Площа: 574 кв.м. 

Статус: реалізовано | 2021 

Дизайнер: Йова Ягер 

Студія: YOVA YAGER hospitality design 

Партнери: Verdi Company, Trone Grande, Four Line, Gomin Gir, Fild, Odud Lab, Zeleniy Prostir, Leoti Художник: Олексій Гончаров 

Фото: Сергій Полюшко, Аcя Шалай 

Рендер: Єгор Соболевський | 3droom 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi