21 жінка-сомельє звинуватили винну еліту США у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні - PostEat

пошук

21 жінка-сомельє звинуватили винну еліту США у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні
02-11-2020 0 1202


21 жінка-сомельє з США розповіли New York Times про те, що вони пережили сексуальні домагання від чоловіків-сомельє та керівництва «Гільдії Сомельє» (GuildSomm). Глава гільдії Джефф Крут подав у відставку, але заперечує всі звинувачення.

Стаття під назвою «Елітний клуб винного світу має проблему сексуальних домагань» (The Wine World’s Most Elite Circle Has a Sexual Harassment Problem) опублікована у New York Times 29 жовтня.

 

У матеріалі 21 жінка-сомельє розповіли журналістам, що зазнали сексуальних домагань від чоловіків-магістрів вина з освітньої організації «Гільдії Сомельє» (GuildSomm) та Американської філії «Суду Майстрів Сомельє» (Court of Master Sommeliers Americas). В матеріалі йдеться про пропозиції сприяння кар’єрному росту жінок-сомельє в обмін на секс, перешкоди у здобутті кваліфікаційних рівнів через відмову у залицянні, використанні терміну sommsucker для жінок-сомельє, пропозиції викладача студентці віддати спідню білизну, зґвалтуванні.

«Сексуальна агресія — це константа для жінок-сомельє. Ми не в змозі уникнути цього, тому вчимося жити із цим», — сказала у коментарі журналістам 28-річна Мадлен Томпсон (Madeleine Thompson). Інші жінки звертають увагу, що всі інструменти для професійного росту сомельє — рекомендаційні листи, доступ до дорогих вин для дегустацій, освітні поїздки у винні регіони тощо — знаходяться в руках білих чоловіків. У матеріалі йдеться про те, що система, яка мала б надавати жінкам рівні можливості та знання перетворилась у «бастіон сексуальних домагань та примусу». 

11 жінок звинуватили у домаганнях персонально президента «Гільдії Сомельє». Наприклад, одна із жінок розповіла, що після кількох місяців професійних перемовин у фейсбук, Крут надіслав їй гайд по оральному сексу з пропозицією обрати позу, яка їй більше до вподоби. Іншій жінці Крут пропонував спробувати «особливі пляшки» у своєму номері після освітнього майстер-класу по шампанському. 

Відомо, що за кілька днів до публікації статті у New York Times магістр вина 45-річний Джефф Крут (Geoff Kruth) подав у відставку з посади президента «Гільдії Сомельє». На запит журналістів адвокат Крута повідомив, що його клієнт заперечує звинувачування, а всі сексуальні зв’язки стались зі згоди жінок.

Американський філія «Суду Майстрів Сомельє» (Court of Master Sommeliers Americas) 1 листопада опублікував звернення з визнанням факту сексуальних домагань та вибаченнями перед жінками-сомельє, які стали їх жертвами. Організація відсторонила фігурантів звинувачень від участі у роботі та запросила незалежних експертів для розслідування всіх випадків сексуальних домагань. Співпраця з «Гільдією Сомельє» повністю припинена.

Фото: Unsplash / Instagram Geoff Kruth / mastersommeliers.org

Читайте також:

Віскі — це не жінка: «Біблію віскі» Джима Мюррея звинуватили у сексизмі

Відомий японський шеф у Парижі пішов з життя після підозр у сексуальних домаганнях

Відомого американського сомельє звинуватили у сексуальному насиллі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi