Віскі — це не жінка: «Біблію віскі» Джима Мюррея звинуватили у сексизмі - PostEat

пошук

Віскі — це не жінка: «Біблію віскі» Джима Мюррея звинуватили у сексизмі
24-09-2020 0 1205


Жінки критикують альманах «Біблія віскі» 2021 року експерта Джима Мюррея (Jim Murray), а бренди дистанціюються від книги й рейтингу. Причина — експерт порівнює віскі з жінкою, з якою він не проти зайнятись сексом.

Журналіста та експертка з віскі Беккі Паскін (Becky Paskin) розкритикувала книгу «Біблія віскі» 2021 року у твіттері. Жінка написала, що знайшла у книзі 34 згадки про «сексуальне віскі» та порівняння вживання віскі з сексом з жінкою.

Наприклад, в описі канадського напою Alberta Premium Cask Strength, який у «Біблії віскі» названо найкращим віскі 2021 року сказано, — «Чи було мені так само весело з 41-річною канадською дівчиною? Так, було. Але це сталось кілька років тому і це було не віскі. Чи було мені з нею веселіше, ніж з цим віскі? Певно, що ні».

Беккі Паскін написала, що і раніше зустрічала подібні описи у книгах Мюррея. Але, за її словами у «Біблії віскі» 2021 року їх кількість збільшилась, — «Ніхто не повинен мати стільки влади, що може вважати за прийнятним писати, що йому заманеться».

Компанія Beam Suntory, яка виробляє віскі Alberta Premium Cask Strength відреагувала на звинувачення, — «Для нас велика честь, що наш напій став найкращим віскі у світі згідно з «Біблею віскі» 2021 року. Але ми глибоко розчаровані деякими формулюваннями, які використовуються в оглядах продуктів».

 

Галузева організація шотландського віскі The Scotch Malt Whisky Society виступила з відозвою у якій сказано, що спільнота засуджує сексизм та об’єктивацію жінки у дегустаційних оцінках.

З аналогічною відозвою виступила й Scotch Whisky Association, — «Віскі для всіх».


Департамент компанії Diageo у Великій Британії заявив, що сексизму немає місця у професійній спільноті та засудив недоречні порівняння у «Біблії віскі».

На сторінці бренду віскі Chivas, що належить групі Pernot Ricard опубліковано звернення про те, що сексистські коментарі не прийнятні в індустрії віскі.

Видання Irish Whiskey Magazine відмовилось бути партнером для розповсюдження «Біблії віскі» 2021 року.

Фото: The Whisky Bible / Twitter 

Читайте також:

У Києві виступить автор «Біблії віскі» Джим Мюррей

Канадське віскі назване найкращим віскі світу 2021 року

Baileys видасть книги авторок, які не могли писати під своїм ім’ям через сексизм та дискримінацію

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi