6 документальних фільмів про гастрономію на Netflix, які варто подивитись просто зараз - PostEat

пошук

6 документальних фільмів про гастрономію на Netflix, які варто подивитись просто зараз
13-11-2019 0 7888


Документальні фільми та серіали про шефів, їжу та гастрономію набирають популярність у всьому світі. А завдяки потоковому мультимедіа дізнатись про культурні особливості, новітні тренди та кулінарні відкриття можна в будь-який час у будь-якій точці планети. Ми вирішили поділитись з вами кількома документальними фільмами про гастрономію, які можна подивитись на Netflix і зрозуміти, до чого прямує сучасна гастрономія.

  1. Chef’s Table (2015)

Документальний серіал Chef’s Table від Netflix, присвячений шеф-кухарям всесвітньо відомих ресторанів, з’явився в 2015 році і отримав високі оцінки критиків. Законодавці гастрономічної моди з різних куточків світу розповідають про своє життя, свої ресторани і про те, як з’являються їхні страви, що змінюють світ. Герої перших двох сезонів серіалу — Массімо Боттура, Ден Барбер, Френсіс Маллманн, Бен Шеурі, Магнус Нільсон, Домінік Крен, Ана Рос. Зараз з’являються випуски вже шостого сезону проєкту. Також є й окремий випуск серіалу Chef’s Table: France, який складається всього з чотирьох серій і значно відрізняється від інших сезонів. Він повністю присвячений кулінарії Франції та її майстрам — чотирьом шеф-кухарям з різних регіонів. Будьте обережні — почавши перегляд Chef’s Table, зупинитись буде важко.

  1. Salt Fat Acid Heat (2018)

Натхненна кулінарною книгою Джеймса Бірда «Salt Fat Acid Heat», гастрономічний колумніст The New York Times Magazine Самін Носрат вирушила у подорож світом, щоб вивчити чотири основні елементи приготування їжі: сіль, жир, кислоту та тепло. Наразі є лише один сезон, але це беззаперечно один з найкращих документальних фільмів про їжу на Netflix. Насолоджуйтесь екскурсіями Носрат до Італії, Японії та Мексики і дізнайтеся багато цікавого про кулінарію.

  1. Street Food (2019)

Навесні 2019 року на Netflix вийшло нове шоу Street Food від творців Chef’s table, присвячене відомим шеф-кухарям вуличної кухні. Кожен епізод розповідає про один регіон і 3-4 місцевих зірки стрітфуду. У першому сезоні шоу Street Food режисери сфокусувалися на гастрономічній культурі Азії, розповівши про Таїланд, Індію, Тайвань, Японію, Південну Корею, Сінгапур, Індонезію, Філіппіни і В’єтнам. За аналогією з серіалом Chef’s Table, Street Food знайомить глядачів не тільки з кулінарними секретами героїв, а й з їхніми життєвими історіями.

  1. Jiro Dreams of Sushi (2011)

Переглянувши цей фільм, ви переосмислите все, що знаєте про суші. Захоплююче кіно розповідає про Дзіро Оно, який по праву вважається найвидатнішим шеф-кухарем в світі суші. Знімальна група заглядає за лаштунки Sukiyabashi Jiro, його суші-ресторану, відзначеного трьома зірками Мішлен і захованого на станції метро в Токіо. Крихітний ексклюзивний ресторан приваблює людей з усього світу, навіть при вартості 300 доларів за тарілку. Цей фільм — справжня медитація про роботу, сім’ю і мистецтво самовдосконалення.

  1. What The Health (2019)

У документальному фільмі автори розглядають екологічні наслідки індустрії тваринництва, вивчають зв’язок між дієтами і хворобами, а режисер Кіп Андерсен досліджує питання, чи є оброблене м’ясо таким же шкідливим, як і куріння. Рак, холестерин, захворювання серця, ожиріння, діабет — протягом усього фільму команда з’ясовує, як харчування на основі тваринних продуктів може бути пов’язане з деякими серйозними і популярними проблемами зі здоров’ям.

  1. Cooked (2016)

Це проєкт зовсім не про технології приготування їжі в звичному розумінні, адже автор книги, яка лягла в основу серіалу, Майкл Поллан, не є професійним кухарем. Він популярний на Заході харчовий ідеолог, перш за все відомий за документальним фільмом «Корпорація Їжа». Серіал складається всього з чотирьох епізодів, кожен з них являє собою окремий фільм, присвячений одній із стихій — вогню, води, повітря і землі — і їх зв’язку зі звичними для нас продуктами. Одна з цілей серіалу — надихнути людей готувати для себе і не втратити це ключове для людства знання.

Фото: Netflix

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi