Аграрії отримали майже пів мільярда гривень на створення садів та теплиць - PostEat

пошук

Аграрії отримали майже пів мільярда гривень на створення садів та теплиць
28-03-2023 0 348


Українські аграрії отримали від держави 98 дотацій на загальну суму в 472,3 млн грн на розвиток теплиць та садів. Про це повідомляє Верховна Рада України.

“Вже підписали 86 наказів, що стосуються садів, та ще 12 про теплиці. Загальна площа землі, яку видали під ці проекти, становить 1317,40 га. Погоджена сума гранту щодо утеплення сягає 83,9 млн грн. Що стосується садів, то сума становить 388,4 млн грн”, — йдеться у повідомленні.

Лідерами за площею створених теплиць та садів є Закарпатська область — 245,2 га, Київська область — 191,6 га, Львівська область — 151,1 га. 

На Закарпатті зафіксована найбільша загальна сума виданих грантів — 92,2 млн грн. Дніпропетровська область за цим показником є другою з 58,1 млн грн. Замикає трійку лідерів Київська область з 50,5 млн грн.

За умовами програми допомогу можуть отримати аграрії, які хочуть розвивати чи створити сад на ділянці землі, площею від 1 до 25 га. Серед основних вимог вказаної програми зазначена і необхідність створення робочих місць.

“Стосовно теплиць, грант можна отримати на одну модульну теплицю, орієнтовна площа якої сягає 0,4 га — 2,4 га”, — додають у Раді.

Читайте також: 

Павло Гук гість одинадцятого епізоду подкасту «Реве та стогне ресторатор»

Mushlya відновлює роботу в Ірпені

Вийшла друком книга «Планета грибів» ботаніка Олексія Коваленка. Про які гриби мова?

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi