Diageo випустила 40-річний віскі відродженої дистилірії Brora, яку закрили 1983 року - PostEat

пошук

Diageo випустила 40-річний віскі відродженої дистилірії Brora, яку закрили 1983 року
23-08-2019 0 1124


Дистилірія Brora презентувала старіший реліз віскі у своїй історії — 40-річний односолодовий скотч з запасів спиртів 1978 року. Усього випущено 1819 пляшок, що збігається з роком заснування заводу. Завдяки інвестиціям у 35 млн фунтів компанії Diageo, закрита у 1983 році дистилірія знову почне роботу у наступному році.

Випуск присвячений майбутньому перезапуску заводу Brora та майстрам минулого. Для релізу майстер-дистилер Diageo Крейг Уілсон відібрав спирти з 12 бочок американського дуба, які б розкрили «торф’яну епоху» в історії заводу. Під час робіт з реставрації Brora Крейг Уілсон визначив роки, коли легендарний димний стиль Brora досяг свого піку. Спирти 1978 ріку виявились найкращим прикладом тієї епохи.

«З 1969 до 1983 років майстри дистилірії йшли шляхом експериментів. Вони створили димний «торф’яний» солод з ячменю північної гірської місцевості. Віскі того часу прекрасно дозрів і став складним багатошаровим напоєм високої якості. Навряд чи майстри минулого знали, що створили шедевр», — коментує роботу над релізом експерт.

Кожна пляшка лімітованого випуску упакована у футляр, оздоблений всередині бархатом. Футляр прикрашає емблема дистилірії у вигляді дикої шотландської кішки. Її також можна знайти на родовому гербі засновника підприємства герцога Сазерленда.

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi