Екологи закликають купляти менше їжі, щоб зменшити кількість харчових відходів - PostEat

пошук

Екологи закликають купляти менше їжі, щоб зменшити кількість харчових відходів
14-02-2020 0 689


За даними дослідників з Нідерландів, кожна людина у світі утилізує приблизно 500 калорій харчових відходів на день. Якщо цього не робити, то ми могли б нагодувати п’ятьох людей замість чотирьох.

У дослідженні встановлено, що харчові відходи зростають зі збільшенням грошей у наших кишенях. Чим більше ми заробляємо, тим більше купуємо харчових продуктів. І відповідно, більш утилізуємо, тим самим засмічуючи навколишнє середовище.

За даними ООН, утилізовані (відходи) харчові продукти становлять майже 10% з усіх інших викидів у середовище.

«Зупинення харчових відходів — це виграш для споживачів, і це, безумовно, виграш для усієї планети», — розповіла місцевим ЗМІ доктор Моніка ван ден Бос Верма (Monika van den Bos Verma) з Університету Вагенінген (Wageningen University) в Нідерландах.

Попередні оцінки передбачають, що глобальні харчові відходи становлять 214 калорій на добу на одну людину. За даними експертів, харчові відходи є дуже великою проблемою в багатіших країнах. Але й в бідніших ця проблема вже зростає швидкими темпами.


Науковці детально розглядали питання харчових відходів, використовуючи дані FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations — Продовольча і сільськогосподарська організація ООН, основним завданням якої є боротьба з голодом), Світового банку та Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Дослідники вказують на кілька простих рішень для вирішення цієї глобальної проблеми. Для того, щоб зменшити кількість харчових відходів треба зменшити розмір порції їжі. Експерти впевнені, в першу чергу треба змінити свою поведінку. Тобто перестати робити надмірні покупки тільки тому, що це й це дуже смачно й обов’язково треба покласти у кошик. Усі покупки харчових продуктів повинні бути обізнаними та достатніми, без думки, що завжди можна купити більше.

Дослідники вважають, що зменшення кількості харчових відходів як мінімум удвічі відбудеться до 2030 року.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi