Нові заклади Києва: 20 локацій, що відкрились у квітні 2024 - PostEat

пошук

Нові заклади Києва: 20 локацій, що відкрились у квітні 2024
01-05-2024 0 4146


Про нові заклади Києва, що відкрились в квітні, читайте в новому матеріалі редакції PostEat. На початку кожного місяця ми традиційно публікуємо огляд нових київських закладів, які обіцяють киянам та гостям міста нові гастрономічні враження. На екваторі весняного сезону в Києві відкрилось два десятки різноформатних закладів.

Ресторан італійської кухні на Обухівському шосе, американська бургерна на Русанівський набережній, міське кафе у центрі Києва в пам’ятці архітектури «Будинок Мороза», гастрокафе з великим м’ясним асортиментом на Подолі, винний бар на Осокорках, музичний бар на Малій Житомирській, секретний раменний хаб на Подолі, бутербродна на Саксаганського та буфет з пиріжками в парку імені Тараса Шевченка — в новому огляді розповідаємо, які нові заклади квітня 2024 варто відвідати найближчими днями.

Giardino | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Обухівське шосе, 3

Години роботи: щодня 10:00 — 22:00

Конактний телефон: +380959392929

Дещо з меню: теплий салат з телятиною та овочами гриль — 480 грн, піца з тунцем та солодкою цибулею — 590 грн, ризото з бебі кальмаром та чорнилами каракатиці — 748 грн, домашня паста гночі з лососем та креветками — 525 грн.

Деталі: Giardino – новий ресторан італійської кухні, що знаходиться неподалік Києва на Обухівському шосе. В меню широкий асортимент морепродуктів та класика італійської кухні: ризото, паста та піца з неаполітанської печі на дровах. Ресторан має сімейний формат — тут є ігрова кімната, дитячий майданчик та затишна літня тераса. Є спеціальне дитяче меню, а у п’ятницю та вихідні дні — жива музика та робота аніматорів. Також проводять кулінарні майстер-класи для дітей та дорослих та здійснюють доставку страв по Києву.

OG burger | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська набережна, 12

Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00

Контактний телефон: +380982195949

Дещо з меню: Smash burger – 255 грн, NY Style Vegan Burger – 330 грн, бургер місяця – 375 грн, коктейль Moonshine – 270 грн, коктейль Machu Picchu – 250 грн.

Деталі: Популярні бургери від OG burger з Рейтарської тепер можна скуштувати на лівому березі столиці — нова локація відкрилась на Русанівський набережній. В новому OG burger поєднали американські бургери та авторські коктейлі. В OG burger на Русанівці до 7 бургерів додали закуски, а також сніданки. Бургери готуються за авторським рецептами з Лос-Анджелеса, які власник привіз до України. В меню нового OG burger представлено більше 40 коктейлів, як авторські від власника, так і класичні. А ще на локації облаштували унікальну барну стійку з фото улюблених гостей.

Remi Cafe | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Гетьмана Павла Скоропадського 11/61

Години роботи: щодня 09:00-22:00

Дещо з меню: Бенедикт з лососем на мафіні з органічного борошна – 380 грн, скрембл з хешбрауном та беконом – 310 грн, обпалені перці зі страчателою та фісташками – 220 грн, лінгвіні з креветками, мідіями та оливками каламата – 360 грн.

Деталі: Remi Cafe відкрилось біля парку Тараса Шевченка в пам’ятці архітектури, відомою за назвою «Будинок Мороза». Над стриманим стилем закладу працювала студія дизайну I’m Design. Посадка для гостей знаходиться на першому поверсі, тут же – велика піч для піци та бар, гості зможуть бачити як готують їх замовлення. У цокольному поверсі розміститься лекторій який можна буде орендувати для різних заходів. Меню кафе різноманітне, тут можна знайти популярні європейські і українські страви. Сніданки подають протягом всього дня, також готують піцу, бургери, випічку та десерти. Меню розробляв бренд-шеф Влад Ястремський, а смаки піци створив уже добре знайомий киянам Ілля Сьомін.

«В М’ясо» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 13Б

Години роботи: пн-чт 11:00 — 21:00, пт-нд 11:00 — 22:00

Контактний телефон: +380970353197

Дещо з меню: хачапурі з сулугуні на шампурі — 196 грн, стейк Рибай преміум — 255 грн/100 г сирого м’яса, каре телятини — 165 грн/ 100 г сирого м’яса, сендвіч з пастрамі — 275 грн, томлені щоки з картопляним пюре — 285 грн.

Деталі: Гастро кафе «В М’ясо» — це ще один заклад мережі м’ясних ресторанів, родом з міста Харкова та перший заклад, що відкрився в Києві на Подолі. Серцем ресторану є мангал та відкрита кухня, де кожен гість може спостерігати, як смажаться страви. Меню закладу складається з поживних сніданків (11:00-13:00), також щодня пропонують новий бізнес ланч (12:00-16:00). Основне меню — це стейки та м’ясо на мангалі, шашлики та кебаби. Стейки: Рибай, Т-боун, Стріплойн, М’ясника; ребра на вогні, каре ягняти та телятини і все можна доповнити овочами з мангалу та соусом.

«Люди» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Дніпровська набережна, 15Ж (ЖК Great)

Години роботи: пн-пт 08:00-22:00, сб-нд 09:00-22:00

Контактний телефон: + 380985596120

Дещо з меню: мелт з сиром та вяленими томатами — 270 грн, млинці креп сюзет з цитрусовим маскарпоне — 190 грн, анчоуси з тапенадом та хлібом з маслом — 250 грн, крем фета з грецьким тапенадом — 210 грн.

Деталі: «Люди» – це нове кафе, що відкрилося на лівому березі Києва у житловому комплексі Great. Стартувала кухня під керівництвом шеф-кухаря Микити Чумакова (кейтеринг «Ресторан, якого не існує»), а продовжує життя кухні шеф-кухар Владислав Чепурний. Винну карту розробив сомельє Василій Великанський (винний бар та магазин «Льо»). В кафе можна насолодитися різноманітними стравами та напоями протягом усього дня. В «Люди» готують каву від CafeBoutique, яка буде чудовим доповненням до будь-якої або десерту. Щодо солодощів, вони замовляють різні смаколики від популярних кондитерських, щоб задовольнити бажання будь-якого гостя.

Ляля Wine Bar | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Осокорська 2А (ЖК Зарічний)

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Дещо з меню: тар-тар з яловичини та вершковою страчателою — 325 грн, татакі лосось з сальсою зі свіжих томатів — 285 грн, сібас з бататом і вершково-анчоусним соусом — 320 грн, тарілка під червоне або біле вино (на вибір) — 380 грн, запечений камамбер з чорною смородиною та висівковий хлібом — 285 грн.

Деталі: Ляля Wine Bar — це винний бар на Осокорках. До створення меню запросили бренд-шефа, який створив корисні та ситні сніданки для позитивного початку дня. Окрім ранкового меню також подаються салати, закуски та основні страви. Ретельно підібрані тарілки під вино з улюбленими закусками. В меню є окрема тарілка до білого вина, та окрема — до червоного вина (з оригінальними підсмаженими оливками в маринаді власного приготування).

Музичний бар ½ | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мала Житомирська, 16/3

Години роботи: вт-нд з 13:00 до 22:00

Контактний телефон: +380972797752

Дещо з меню: спаржа під сирним соусом — 300 грн, хумус з в’яленими томатами — 230 грн, коктейль Negroni Sbagliato — 270 грн, коктейль Digestive Hotty — 260 грн.

Деталі: Музичний бар ½ є своєрідним продовженням культового «ГРАМу», що радував столичних меломанів з 2018 по 2023 рік. Як і його попередник, бар ½ заснований продюсером та сценаристом Віталієм «Бардом» Бардецьким, який ніжно називає своє дітище «Половинкою». Але у випадку з ½ це більше про випити та поїсти під оригінальний джазовий live, ніж про потанцювати й відірватися під мінімал-техно. Окрім цікавих живих виступів та різноманітних коктейлів власники ½ пропонують меломанам відвідати магазин вінілу, що працюватиме в закладі до 19:00 Кухня ½ представлена невеликим, але цікавим меню в інтернаціональному форматі. Обіцяють середземноморські, азійські, мексиканські й українські страви та закуски і навіть сицилійське вино з виноградників фронтмена гурту Simply Red Міка Хакнелла.

PaPiTo | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Георгія Кірпи, 2Б (2 поверх)

Години роботи: щодня 11:00 — 22:00

Контактний телефон: +380735851175

Дещо з меню: спагетті неро карбонара – 235 грн, вітелло тоннато – 255 грн, піца «Цезар» – 325 грн, шоколадний фондан з полуницею – 175 грн.

Деталі: PaPiTo — це історія про трьох друзів, котрі дуже любили подорожувати та готувати смачні страви, вони вирішили відкрити свій куточок Італії у Києві, щоб кияни могли насолодитися колоритом цієї країни. Вишуканий інтер’єр в тандемі з незабутньою гастрономією створили особливе місце, в яке захочеться повернутися. В меню різноманіття класичної і не дуже пасти, рекомендують спробувати спагеті неро карбонара. Середи видів піци окрім класичної Маргарити рекомендують спробувати Кватро Формаджі з персиком. В барній арті – класичні коктейлі, вина, міцний алкоголь, комбуча та авторські лимонади.

Rameniac | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Петра Сагайдачного, 25

Години роботи: вт-нд 11:00-22:00

Контактний телефон: +380633052743

Дещо з меню: рамен тонкоцу — 200 грн, рамен спайсі місо з яловичим фаршем — 250 грн, креветки — 150 грн/3 шт., азійські соління — 80 грн, едамаме — 100 грн, гьодза з креветкою — 190 грн.

Деталі: Rameniac — це секретний раменний хаб, прихований у затишному коктейль-барі в центрі Подолу. Обираючи рамен в Rameniac , ви можете замовити тонконцу із бульйоном зі свинячих кісток або спайсі місо з яловичим фаршем. Також ви можете регулювати насиченість бульйону та обрати локшину і додатки: зелену цибулю, чашу, креветки, яйця, норі, гриби муер. Окрім рамену, пропонують гьодза з креветкою, едамаме та азійські соління. З напоїв — пиво Asahi Dry, юзу тонік та комбучу.

«Мева спот» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Олександра Олеся, 4а

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Контактний телефон: +380730224466

Дещо з меню: шаурма спайсі кура — 240 грн, хот-дог Мева – 260 грн, бургер класік – 270 грн, піца мортаделла з фісташками – 340 грн, кільця кальмара в клярі фрі – 140 грн, чеддер панко з халапеньо – 230 грн.

Деталі: «Мева» — новий заклад від співвласників кількох найбільших закладів мережі Escobar Юлії Панець, Владислава Сипячова та Дениса Копилова. Інтер’єр вражає своєю неймовірною стелею, яка нагадує хвилювання моря, скляними блоками із підсвіткою, порогами, столом із серф дошки та шезлонгом. Це все йде від концепту «Меви» – український діалект слова “чайка”. Кухня – відкрита, щоб всі гості могли не тільки насолодитись смаками страв, а і могли поглянути, як ці страви створюються в реальному часі. Меню має 4 головні напрямки: хот-доги, шаурма, бургери, піца і доповнюється закусками та крафтовими напоями.

«Бутербродна» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 120

Години роботи: в тестовому режимі щодня 08:00-20:00

Дещо з меню: бутерброди по 130 грн, еспресо — 65 грн, дабл капучино — 90 грн, айс лате — 100 грн, матча тонік — 130 грн.

Деталі: В тестовому режимі розпочав роботу заклад «Бутербродна» на Саксаганського біля Галицької площі. Інтер’єр мінімалістичний в світлих тонах, посадкових місць не багато. В меню зараз 5 видів бутербродів: мексиканський сиринй з чорзо та куркою, з мортаделою і соусом вітело тонато, з куркою су-від і соусом цезарь, з лососем і копченою філадельфією, з шинкою коппа та грибами. До бутербродів пропонують каву, холодну каву та варіації матча.

«Центр шаурми» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м Буча, вул. Левка Лукʼяненка, 64

Години роботи: щодня 09:00 – 21:00

Контактний телефон: +380975550508

Дещо з меню: шаурма фірмова з куркою – 130 грн, шаурма велика з телятиною – 220 грн, шашилк у лаваші – 160 грн, шаурма сирна з ананасом зі свининою – 160 грн, медові крильця – 140 грн/5 шт., тортилья чотири сири – 140 грн.

Деталі: «Центр шаурми» — мережа, яка налічує сім відкритих закладів за майже два роки роботи, яку розвивають маріупольці. В 2024 році відкрилось вже 2 заклади в Києві — на Жилянській 82/20в  та на Цитадельній, 7, а в квітні розпочав роботу «Центр шаурми» в Бучі. Концепція — швидкий і доступний стритфуд, кожен заклад має до 25 посадочних місць. Пропонують шаурму на вибір з трьох видів м’яса, запечених на вугіллі, також в меню кебаб, крильця, тортильї, фалафель, мʼясний бокс та салат. З напоїв пропонують айран, сік, каву та солодкі газовані напої.

«Тітка Клара» | Instagram

Де: парк імені Тараса Шевченка

Години роботи: пн-пт 08:00–21:00, сб-нд 08:30–21:00

Дещо з меню: пиріжок з куркою та грибами – 42 грн, пиріжок з беконом та картоплею – 39 грн, пиріжок зі шпинатом та сиром – 41 грн, пиріжок з яблуком та корицею – 38 грн, бездріжджовий пиріжок з полуницею – 38 грн.

Деталі: На початку квітня буфет відомої київської пиріжкової «Тітка Клара» відкрився в одному з центральних парків столиці — тепер пиріжки та каву можна придбати перед прогулянкою мальовничим парком імені Тараса Шевченка. В меню солодкі та солоні пиріжки, є бездріжджові позиції, бульйон, десерти, різні безалкогольні напої. Нагадаємо, що пиріжкові «Тітка Клара» є частиною Klara Group (Simona Ristorante, Honest Coffee Bar).

Krendel | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі,12

Години роботи: щодня 08:00-20:00

Контактний телефон: +380632743050

Деталі: KRENDEL — кафе-кондитерська з харківської сімʼї «Кренделів», яка складає вже 12 закладів у Харкові та Києві. Цього року першому «Кренделю» виповнюється вже 10 років. Заклад на Шота Руставелі невеличкий, але затишний — у киян є змога сховатися від шумного центру та посидіти у тиші та спокою з улюбленим десертом. В новому «Кренделі» стильний інтер’єр та дуже великий вибір десертів — наразі пропонують тільки кондитерські вироби та барне меню, чи буде кухня невідомо. Говорять, що готують щось концептуальне.

Jek Port | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул Набережно-Хрещатицька,31

Години роботи: щодня 10:00- 22:00

Дещо з меню: теплий салат з печінкою — 270 грн, скрембл лосось — 250 грн, піца салямі — 290 грн.

Деталі: Jek Port, сім’я закладів з своєю філософією та вайбом, відкрили двері нового закладу на Подолі. Багато зелені, авторський дизайн кав’ярні, додають шарму та створюють атмосферу, до якої хочеться повертатись. Меню складається з європейської та азійської кухні. У Jek Port 10 видів піц, кожна з яких має свою комбінацію інгредієнтів, що дозволяє знайти улюблену. В закладі представлені авторські десерти, які приготовлені з додаванням секретного інгредієнтів від шеф-кондитера.

Litopys | Instagram

Де: вул. Софії Русової, 3-А

Години роботи: 10:00-22:00

Дещо з меню: «Мотанка» – 65 грн, «Тризуб» – 62 грн, «Печиво»– 61 грн.

Деталі: Виробник крафтового пива Litopys, який працює в Київській області з 2020 року, відрив taproom на Осокорках. В локації представили свій пивний крафтовий асортимент, до якого пропонують різноманітні закуски, а також додали можливість замовити каву з десертами.

Sacrifice | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Соборності, 17 (ЖК Комфорт Таун)

Години роботи: щодня 09:00-23:00

Дещо з меню: млинці з куркою та грибами – 150 грн, паштет курячий з цибулевим конфітюром – 150 грн, кесаділья з песто, хумусом та овочами – 180 грн, шніцель з картоплею фрі – 180 грн.

Деталі: Гастробар Sacrifice знаходиться на лівому березі в ЖК «Комфорт Таун». Як розповідають у закладі тут віддані творчості співака The Weeknd і пропонують зануритись у світ неонового шарму. В гастробарі готують сніданки до 13:00 (вівсянку, сирники, млинці, та скрембл), також пропонують випічку, закуски до вина, кілька бургерів та мелтів, локшину та шніцель. З напоїв – лимонади, класичні коктейлі, крафтове пиво та кава.

«Білий налив» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська набережна, 8

Години роботи: 11:00-23:00 

Дещо з меню: яблучний сидр — 39 грн, яблучна наливка — 49 грн, хот-дог класичний — 59 грн, устриця Fine de claire з лимоном — 59 грн.

Деталі: Сидерія «Білий Налив» від GastroFamily нарешті відкривається на лівому березі Києва на мальовничому масиві Русанівка. Страви й напої з меню «Білого наливу» коштуватимуть від 39 гривень, а замовлення віддаватимуть максимум за пʼять хвилин, як і в інших закладах мережі. У закладі може комфортно розміститися близько 40 гостей — крім того, в сезон працює затишна літня тераса. Перший «Білий Налив» ресторатор Дмитро Борисов відкрив на Хрещатику у 2018 році, а зараз їх під 30 і більшість працює у форматі франшизи.

Delice | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана Мазепи 18/29

Години роботи: з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380964777070

Дещо з меню: курячий стейк з соусом блю чіз – 120 грн/100 г, лаваш гриль з сулугуні та помідором – 150 грн, оселедець під цибулевим желе – 170 грн, салат з руколою, креветкою, манго та авокадо – 280 грн, салат з телятиною в азійському стилі – 320 грн.

Деталі: Ресторан Delice знаходиться поруч з парком Слави, недалеко від метро «Арсенальна». В закладі два окремих зали, тут зручно проводити ділові зустрічі, невеликі конференції та сімейні свята. В меню страви європейської та української кухні: борщ і солянка, мідії в мушлях та тигрова креветка фрі, різноманітні антипасті, варіації салату «Цезар» та курячий стейк з соусом блю чіз. Також впродовж дня діє бізнес ланчі, щодня пропозиція оновлюється. В барній карті понад 20 варіацій класичних коктейлів. Також можна придбати напівфабрикати від закладу (млинці, пельмені та вареники, голубці, сирники, котлети, хліб).

Cofi | Instagram

Де: вул. Гоголівська, 49

Години роботи: пн-нд 08:00 — 20:00

Дещо з меню: капучино – 60 грн, какао Аnder – 150 грн, масала – 90 грн, v60 | clever – 95 грн, сендвіч – 150 грн, слойка малина – 125 грн,

Деталі: Cofi — кав’ярня в центрі Києва від засновника кондитерської Gretskiy й Mono Coffee Тараса Кобзаренка. У закладі можна взяти класичні варіанти кави, фільтр каву, айс-каву та спешелті, наприклад: какао Аnder, масала, фреш 230. Також в кав’ярні можна придбати зерно, дріп-каву та дріп-чай. До напоїв пропонують сендвічі, круасани, тарти, слойки, брауні, паштейш, сінабон.

Головна фото: Giardino

Фото: Facebook/Instagram Giardino, OG burger, Remi Cafe, «В М’ясо», «Люди», «Ляля Wine Bar», «Музичний бар ½», Krendel, PaPiTo, Rameniac, «Мева спот», «Бутербродна», «Центр шаурми», «Тітка Клара», Jek Port, Litopys, Sacrifice, «Білий налив», Delice, Cofi.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi