Нові заклади Одеси: ресторани, кафе та кав’ярні, що відкрились у 2024 - PostEat

пошук

Нові заклади Одеси: ресторани, кафе та кав’ярні, що відкрились у 2024
03-05-2024 0 3069


Про нові заклад Одеси, що встигли розпочати роботу в 2024 році, вже розповідає редакція PostEat. Звичайно, це не повний перелік відкриттів Одеси, а лише ті, що потрапили в поле зору редакції, але навіть їх більше десятка.

Серед них — повернення в Аркадію рибного ресторану “Чорноморка” та +1 локація в центрі, одна з легендарних піц столиці Mimosa Brooklyn Pizza, локація з авторською “міністерською” шаурмою, авторські страви від відомого бренд-шефа Роберто Армаролі, концептуальна піцерія з коктейлями в знаменитому Пасажі, а також затишні кав’ярні зі сніданками та десертами. 

«Чорноморка» | Instagram

Де: Катерининська площа, 3

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Контактний телефон: +380970440505

Дещо з меню: форшмак по-одеськи – 118 грн, м`ясо рапани у вершковому соусі – 346 грн, холодне плато на компанію – 1290 грн, котлети з лосося та морського окуня з картопляним пюре – 258 грн, домашній хумус зі смаженими на грилі креветками, помідори чері – 248 грн.

Деталі: «Чорноморка» — мережа ресторанів, чия майстерність у вилові та приготуванні риби і морепродуктів відома не тільки в Україні, а й за кордоном. Саме цей заклад став першопроходцем серед тих, хто навчає і прививає нам культуру споживання морепродуктів та риби щоденно. «Чорноморка» повертається в Одесу, та ще й з поповненням — 26 квітня на Катерининській площі запрацювала новенька «Чорноморка», а з 10 травня знов зустрічатимуть гостей у «Чорноморці» в Аркадії. Щоденно з 12 до 16 всіх гостей пригощають чорноморською юшкою. Також щодня діють спеціальні ціни на певні позиції в дні поставки риби.

«Міністерство Шаурми» | Instagram

Де: вулиця Катерининська, 8/10

Години роботи: пн 12:00-22:00, вт-нд 11:00-22:00 (останнє замовлення о 21:30)

Контактний телефон: +380951100024

Дещо з меню: шаурма Beirut зі стегном курки — 225 грн, шаурма Berlin з вирізкою зі свинини — 245 грн, шаурма Mexico супер сирна з обсмаженим на вугіллях стегном курки — 235 грн, печений баклажан з горіховим соусом — 165 грн,  тартар із яловичини з каперсами — 265 грн, батат фрі з трюфельним айолі та мальдонською сіллю — 150 грн.

Деталі: Поруч до “Міністерства Чебуреків” в Одесі додався ще один заклад мережі “Ministry Of” від Євгена Таллера та Спартака Велішаєва “Міністерство Шаурми”. Головна ідея — розвиток стрітфуд культури країни. Дизайн закладу виконано в стилі casual. Велику увагу приділили деталям: вінтажні меблі, QR-меню з Lego, тематичні картини, прихований камін, впізнавана візитівка Міністерств — рожевий холодильник. Як і в попередніх “Міністерствах Шаурми” в Києві, команда продовжує втілювати свою головну концепцію — смажити інгредієнти на вугіллі. В меню 8 видів шаурми, сніданки, стартери, салати, основні страви, діпи та допи, а також десерти. З напоїв: пиво на кранах, комбуча, айран, томатний сік та фільтр кава.

Mimosa Brooklyn Pizza Odesa | Instagram

Де: вулиця Гаванна, 6

Години роботи: пн-чт 09:00-22:00, пт-нд 09:00-22:30

Контактний телефон: +380996477721 (броні столів немає)

Дещо з меню: піца з пармою та вишнею у портвейні — 320 грн, піца польпетте з ягняти — 355 грн, равіолі з сомом — 275 грн, Полента з овечим сиром та спаржею — 315 грн.

Деталі: Mimosa Brooklyn Pizza працює в Києві з 2017 року, а тепер годує смачною піцою й одеситів.  Новий заклад розташувався у самому серці міста – в Міському саду з видом на Дерибасівську. Основна позиція в меню – піца на заквасці, яку готують у дров’яній печі, з хрусткою скоринкою та пухкими бортиками. Доповнюють піцу у меню страви італійської кухні, величезний вибір солодких і солоних сніданків, карта коктейлів і вина.

The Truffle | Instagram

 

Де: вулиця Каманіна, 16а

Години роботи: щодня 08:00-22:00

Контактний телефон: +380967057705

Дещо з меню: карпаччо з баклажану з горіховим соусом та унагі — 179 грн, антипасті з прошутто, пармезаном, дор блю, горіхами та цитрусовим медом — 179 грн, салат з качиним філе, рикотою, виноградом та горіховим соусом — 299 грн, трюфельне ризото з грибами та пармезаном — 189 грн.

Деталі: The Truffle Restaurant — ресторан середземноморської кухні від шеф-кухаря Андрія Дромова. В меню ви знайдете різноманітні закск, пасту та піцу з вишуканим трюфельним смаком, а також цілий розділ з фірмовими стравами за рецептами бабусі Андрія. Популярні в ресторані сніданки, які готують з 9 ранку і до опівдня, серед різноманіття ранкових страв ви знайдете шакшуку з овочами та теплою чіабатою, трюфельний скрембл з креветками, рикотою та овочевою сальсою. Також в закладі готують цікаві авторські десерти та коктейлі.

SULI | Instagram

Де: вулиця Генуезька, 36

Години роботи: з 11:00 до 23:00

Контактний телефон: +380730242424

Дещо з меню: мама хінкалі — 185 грн, кубдарі з баранини — 245 грн, сациві з куркою — 155 грн, рулетики з болгарського перцю — 155 грн, свинячі ребра на лаваші з маринованою цибулею і гранатом — 225 грн.

Деталі: У самому серці Аркадії відкрився ресторан «Сулі», який об’єднує в собі сучасну і традиційну грузинську кухню. Перший поверх ресторану має відкриту кухню, де майстри готують перед гостями замовлені страви. Другий поверх «Сулі» — це затишне місце, де ви можете насолоджуватися стравами і милуватись містом крізь панорамні вікна. В меню є хінкалі з солодкими та солоними начинками, класичні хачапурі та авторські варіації, різноманітні асорті сирів, м’яса, солінь, пхалі, рулетиків та інших закусок. На мангалі готують люля-кебаби з різних видів м’яса, шашилки, свинячі ребра, каре ягняти, рибу та овочі.

KVITKOVA.Passage | Instagram

 

​​Де: вулиця Дерибасівська, 33

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Контактний телефон: зарезервувати столик можна через діркет

Дещо з меню: Pizza Маргарита з сицилійською моцарелою — 179 грн, Pasta Карбонара — 199 грн, кабачкові оладки з яйцем та пряною сметаною — 175 грн, ліниві вареники з маком та кокосом — 175 грн, коктейль “Сицилійський Дворик” — 179 грн.

Деталі: Концептуальний заклад KVITKOVA.Passage відкрився в одеському Пасажі та обʼєднав два формати в одному просторі. За кухню відповідає заклад «Сицилійський Дворик» з сицилійською піцею, пастою та сніданками. За коктейлі, каву, лимонади та Aperol Spritz відповідає KVITKOVA.Bar. За дизайн відповідає команда 33.D, яка робили дизайн в «Сицилійський Дворик» у Львові, київських закладах KVITKOVA.Bar та «Квіткова Мафія».

LenMar | Instagram

Де: провулок Чайковського, 10 

Години роботи: щодня 07:00-23:00

Контактний телефон: +380487053777

Дещо з меню: вітелло тоннато — 145 грн, севіче з лосося з маринованим фенхелем та лаймом — 370 грн, філе качки з картопляним пюре та трюфелем — 430 грн, равіолі з білими грибами та прошутто — 265 грн.

Деталі: Ресторан LenMar знаходиться у готелі Ribas Duke Boutique Hotel та вирізняється своїм елегантним та сучасним дизайном, що гармонійно поєднує в собі класичні та сучасні елементи. Тут панує атмосфера вишуканості та стриманої розкоші. Кухня ресторану LenMar пропонує різноманіття авторських страв від відомого бренд-шефа Роберто Армаролі. Кожна страва була розроблена спеціально для цього закладу. Меню LenMar розкриває широкий вибір страв, включаючи свіжі салати, рибу, м’ясо та десерти. Вишукані страви готуються з використанням свіжих та корисних інгредієнтів на «відкритій кухні», тож гості можуть спостерігати за майстерністю кухарів закладу. 

«Мʼясо у вогні» | Instagram

Де: вулиця Космонавтів, 17А

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Контактний номер: +380935858899

Дещо з меню: томлені реберця — (300 г) 229 грн / (600 г) 399 грн, рвана телятина зі смокера — 249 грн, птиця у вогні — 165 грн, комбо «Геть Усе, та ще трошки» — 849 грн.

Деталі: «М’ясо у вогні» – демократичний проект у форматі grill-cafe у парку імені Горького. В закладі прагнули надати можливість гостям торкнутися культури м’ясних страв на вогні, спостерігаючи повний цикл приготування від грилю до смокера та дивувати гостей елементами вогню в інтер’єрі та fire-шоу під час приготування страв.  В закладі використовують виключно локальні та натуральні інгредієнти у створенні страв, м’ясо готують в американському смокері, на грилі, бургери, шаурму та суп на вогні. 

SG Pizza | Instagram

Де: вулиця Академіка Вільямса, 68/1

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380686257505

Дещо з меню: піца груша блю чіз — 219 грн, піца вершковий лосось — 289 грн, салат з песто — 179 грн, запечений піца-рол з шинкою та грибами — 125 грн.

Деталі: SG Pizza — сучасна піцерія в форматі Fast Casual з римською піцею.. Великі постери, яскравий дизайн, зелень та відкрита кухня додають шарму та створюють затишну атмосферу. Фішкою закладу є можливість створити свою піцу обравши із 36 інгредієнтів. Серед варіантів – 2 розміра основ для піци – 25/15 та 30/20, 7 видів соусів, 6 видів сирів. Також є 6 видів м’ясних начинок, серед яких мортаделла та хрумкий бекон, 10 різних овочів та фруктів, 5 видів спецій та 4 соуси для скоринок.

HUNNY | Instagram

Де: Сабанський провулок, 1

Години роботи: щодня з 09:00 до 22:00

Контактний телефон: +380970513206

Дещо з меню: паста зі спаржею та тунцем — 195 грн, бріош-дог з телячими щічками — 225 грн, гречана каша з ростбіфом та мусом дорблю — 145 грн, равіолі з вершковим сиром та каперсами — 179 грн.

Деталі: Бістро HUNNY відкрилось в історичному центрі Одеси поруч із парком ім. Шевченка. У HUNNY представлений великий вибір сніданків, які готують впродовж усього дня. Також в меню різноманітні закуски, паста власного виробництва, 6 видів бріош-догів, різні види фірмового масла з хлібом на заквасці. Авторську коктейльну карту «7 перших побачень» розробив досвідчений бармен та засновник одеського бару Flacon Влад Романішин, а також є окреме меню коктейлів з твістами на класику.

break | Instagram

Де: вулиця Черняховського, 16

Години роботи: пн-пт 08:30-20:00, сб-нд 09:00-20:00

Дещо з меню: солоні сирники з грецьким йогуртом, песто та лососем — 210 грн, крок мадам з шинкою — 170 грн, сендвіч з рієтом зі скумбрії — 170 грн, боул з креветкою — 230 грн.

Деталі: break — затишна кав’ярня в районі Аркадії зі світлим та просторим інтер’єром. Капучино або фільтр, матча або чай масала — як і будь-яка сучасна кав’ярня, break пропонує широкий вибір напоїв. Вітрина десертів постійно оновлюється, але в наявності завжди можна знайти декілька видів печива, тортів та тістечка шу. Сніданки доступні до замовлення цілий день.

My.Butter | Instagram

 

Де: вулиця Катерининська, 14

Години роботи: пн: 12:00-22:00, вт-пт: 09:00-22:00, сб-Ннд: 09:00-23:00 (Siesta 17:00-18:00)

Контактний телефон: +380505510817

Дещо з меню: сендвіч le Cellier — 225 грн, сніданок з мортаделлою — 195 грн, скрембл з трюфелем та перцем каппі — 205 грн, ліонський цибулевий суп — 195 грн, гребінець в топленому маслі з соусом біск — 275 грн.

Деталі: My.Butter — заклад скандинавської випічки, французької кухні та вина в центрі Одеси. В закладі з 09:00 до 14:00 готують більше десятка сніданків, серед яких сендвіч le Cellier у бріоші з мусом фета-шевр, сиром моцарелла та камамбером. З 12:00 до 16:00 діє меню супів та закусок — можна замовити ліонський цибулевий суп, рієт з качиної ноги і курячого стегна, гребінець в топленому маслі з соусом біск. Основне меню діє з 12:00 до 22:00 — пропонують курча в засолених лимонах, ньокки та стейк із гриба ерінг, восьминіг з картоплею та соусом чімічуррі та яловичі щічки та равіолі з шпинатом та пармезаном.

Головна фото: Mimosa Brooklyn Pizza Odesa

Фото: Instagram-сторінки вищезгаданих закладів

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi