"Експертне": Ольга Фреймут опублікувала звіт про ревізію ресторану Alaska. І він викликав резонанс - PostEat

пошук

"Експертне": Ольга Фреймут опублікувала звіт про ревізію ресторану Alaska. І він викликав резонанс
05-12-2019 0 3685


Головна фотографія: Alaska

26 листопада Ольга Фреймут знялася в Alaska в сюжеті для програми «Інспектор Фреймут». Згодом в Instagram телеведучої з’явився пост з критикою закладу. У ресторані пост викликав подив, в Мережі — глузування.

10 листопада в Instagram Ольги Фреймут з’явилось повідомлення про відновлення ревізій закладів. Разом з таємними експертами телеведуча відвідає ресторани України, щоб оцінити їх за 25 критеріями. По кожному критерію заклад може отримати від 1 до 3 балів. За сумою всіх балів ресторан буде відмічено одним або трьома «пролісками».

Один з перших сюжетів для «Інспектор Фреймут» знімався в ресторані Alaska. Заклад погодився на зйомки та не чинив перешкод для відвідування знімальною групою кухні та інших зон.

Через кілька днів в Instagram Фреймут з’явився пост з критикою закладу. У ньому ведуча окреслила певні моменти, які їй несподобались під час візиту. Тартар із дорадо нагадав пані Фреймут корм її собаки, а подачу у стилі мінімалізм названо «дивною мисочкою».

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Ресторан “Alaska”, Київ, 26.11.19; 20:00 Ресторани , як люди, старіють, хворіють і … В “Alaska” мене завели спогади про бездоганне місце, куди свого часу доводилося протокольно вдягатися і тримати рівною спину за вечерею. Заклад спеціалізується на морепродуктах, “середземноморська кухня з італійськими мотивами” – такими вони себе позиціонують. …Мене насторожили вільні місця для паркінгу. А далі – можливість обрати будь-який столик, гостей, як для вечора вівторка, було мало . Офіціант запропонував меню від бренд-шефа Джакомо Ламборді. Самого повара, звісно, не було – про його відсутність повідомили страви, від яких залишилися лише назви у меню. Тартар із дорадо, трюфельним соусом та гуакамоле подали у дивній мисочці. Приблизно з такого посуду і такими консервами я годувала на обід песика Лунтика. Безколірний “кльоцок” купався у соусі кольору темного пива. Смак риби “виїло” поливкою. Чізкейк, яким в “Alaska”пишаються, теж вразив. Тоненький та блідий диск, розкладений на дерев»яній дощечці для нарізання хліба. Його порадили полити ягідним соусом. Але якщо б я послухала персонал, то порозливала б цю юшку на стіл . Для такого десерту потрібна тарілка зі заглибленим дном. І соусниця до десерту не пасувала – звичайний молочник, у якому прийнято подавати вершки до чаю та кави. Офіціант запропонував воду на вибір : безкоштовну фільтровану, або іспанську за 330 гривень. Наша трапеза була задимлена кальянами та «айкосами» зі сусідніх столиків. Сюрпризом стала поява ростових ляльок, які почали витанцьовувати, наче в турецькому готелі «all inclusive». Їсти перехотілося, тому пішла до дамської кімнати, але її в “Alaska” не передбачено. Туалет у закладі “унісексовий”. Поки мила руки, відповідала на запитання здивованих панів, які бідкалися, чи це справді чоловічий туалет. У кабінці знайшла скромний, але дуже чистий унітаз. І пожовклий від часу та експлуатації йоржик. Повернулася до столика – і захотіла поділитися побаченим з експертом. Але “над душею” стояли офіціанти, у яких біля нас був робочий куток – хлопці вдавали, що дивляться ген-ген за небокрай, насправді ж добре чули наші розмови. ⬇️

Публикация от FreimutOlia (@freimutolia)

Обурення Фреймут викликали ростові фігури, якими персонал вітає гостей під час особливих подій, дим від кальянів та айкос, туалети «унісекс». Також розкритикований був зовнішній вигляд менеджера закладу і начебто відсутність у нього шкарпеток. Через деякий час ці тези були вилучені з тексту.

У відповідь на критичний відгук керуюча рестораном Alaska Марина Григорян опублікувала у Facebook допис, де розповіла про деталі зйомок.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В закладі стверджують, що перевірка всієї кухні тривала 2 хв, а бокси для продуктів навіть не відкривались. У закладі два туалети — унісекс на другому поверсі та роздільний на першому. Гості мають доступ в обидві вбиральні. Ростові фігури покликані дати гостям приємні емоції, а зовнішній вигляд персоналу відповідає формату «кежуал», який узгоджено керівництвом.

Під обома постами з’явились сотні коментарів — частина користувачів підтримує Ольгу Фреймут, критики ж звинувачують в неадекватних та некомпетентних оцінках.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi