ФАО впроваджує в практику нові інструменти, щоб оздоровлювати ґрунт - PostEat

пошук

ФАО впроваджує в практику нові інструменти, щоб оздоровлювати ґрунт
10-09-2021 0 362


Продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) оголосила про появу двох інструментів для практичної роботи з метою управління запасами ґрунтового органічного вуглецю і його секвестрації. Це має важливе значення в боротьбі зі зміною клімату.

Секвестрація вуглецю передбачає зв’язування атмосферного вуглекислого газу у вигляді ґрунтового органічного вуглецю (ҐОВ), таким чином знижуючи концентрацію парникових газів. Крім того, багатий вуглецем ґрунт є більш здоровим і родючим, що може виявитися корисним для фермерів і разом з тим сприяти виконанню завдань Паризької угоди про зміну клімату та досягнення цілей в області сталого розвитку.

«Ми повинні рухатися в напрямку пошуку новаторських способів зробити наші агропродовольчі системи більш ефективними, інклюзивними, несприйнятливими до зовнішніх чинників і стійкими. Важливою складовою для реалізації цього плану є здоров’я ґрунтів», — заявив Генеральний директор ФАО Цюй Дун’юй.

Раціональне управління ґрунтами та реабілітація сільськогосподарських ґрунтів і пасовищ у зв’язку з їх деградацією, може сприяти пом’якшенню наслідків кліматичної кризи і підвищення рівня продовольчої безпеки та якості харчування. Показано, що здорові ґрунти не тільки більш продуктивні, але і більш стійкі до зміни кліматичних умов і екстремальних явищ. 

Перший інструмент GSOCseq розробленим за участю країн засобом для глобальної оцінки потенціалу секвестрації ҐОВ у всьому світі. На карті відображаються різні інформаційні шари, що дозволяє користувачам візуалізувати важливі дані, наприклад, наявні та прогнозовані запаси ҐОВ за різних сценаріїв сталого землекористування та звичайної практики роботи, а також відносні показники секвестрації при кожному із сценаріїв.

Ще одна розробка, про яку ФАО оголосила, присвячена утриманню запасів ҐОВ та секвестрації CO2. Шеститомне технічне керівництво стало плодом трирічної роботи колективу понад 400 фахівців з різних країн світу і ознаменувало першу спробу узагальнення належних практик землекористування, які створені на основі переконливих наукових відомостей щодо впливу таких практик на зміст ҐОВ в різних районах і при різних умовах землекористування.

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi