Ферма в Новодмитрівці під обстрілами забезпечує молоком правобережжя Херсонщини - PostEat

пошук

Ферма в Новодмитрівці під обстрілами забезпечує молоком правобережжя Херсонщини
24-03-2023 0 305


Молочнотоварна ферма в селі Новодмитрівка єдина на правобережжі Херсонщини, яка працювала й під час російській окупації, і зараз – під обстрілами російських військових. Про це повідомляє Суспільне.

«Нам давали працювати, адже ми забезпечували місто Херсон молоком. Ми єдине підприємство з цієї сторони Дніпра, з правої сторони, в якого є молочнотоварна ферма. З самого початку війни ми спочатку безплатно надавали молоко – і на лікарні возили, і маслозавод брав молоко і безплатно роздавав жителям. Далі ми частково почали співпрацювати вже по продажу, і самі переробляли і продавали», – розповів директор підприємства Андрій Пастушенко.

За словами директора, за вісім із половиною місяців окупації поголів’я суттєво зменшилось. На початок війни на фермі було близько 800 голів. Наразі корів менш як 300, з телятами  близько 700 голів. Ветеринарні препарати тоді вдалось отримали один раз, через Червоний Хрест. Годувати корів мали можливість тим, що вирощували самі. Надої з 10 тонн молока на добу впали вдвічі, виникли проблеми з репродукцією.

Зараз Білозерська громада постійно під обстрілами російських військових. Місяць тому снаряди влучили на територію підприємства.

«Це було серед білого дня. Слава Богу, на той момент на підприємстві був обідній час і було не дуже багато людей. Перший прильот ракети був у навіс, де знаходились молоді вагітні телички, майбутнє нашої ферми. Після першого прильоту була одна мертва і кілька поранених. І був другий приліт, просто в середину загону, і ми втратили 28 голів», — розповів Пастушенко.

Фото: Суспільне Херсон

Читайте також: 

Ольга МЕЛЬНИК: «Сир люблять усі!»

Діти демонструють нестандартні рецепти вареників, щоб зібрати гроші на ЗСУ

У Польщі з’явилися чипси зі смаком українського борщу

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi