Ольга МЕЛЬНИК: «Сир люблять усі!» - PostEat

пошук

Ольга МЕЛЬНИК: «Сир люблять усі!»
24-03-2023 0 1552

ПРОМО

Автор


Ресторан «Сироварня» розширив асортимент крафтових сирів власного виробництва

Спершу у львівському ресторані «Сироварня» налагодили виробництво м’яких сирів страчателли, бурати, моцарелли і напівтвердої качоти. Ці сири входять до страв з меню ресторану, а також їх можна придбати на виніс чи замовити доставку. Згодом тут почали виготовляти інші молочні продукти, адже в доступі було найважливіше – якісне молоко з фермерського господарства. Так вітрина ресторанної крамнички поповнилася маслом, сметаною, вершками, йогуртами, кисломолочним сиром, і навіть карамеллю та згущеним молоком власного виробництва.

Для виробництва молочних продуктів тут є головне  – якісне молоко з фермерського господарства


Першими у «Сироварні»  почали виготовляти м’які сири – бурату, страчателлу, моцареллу та напівтверду качоту. Ці позиції надалі серед бестселерів ресторану 

Восени минулого року власниця ресторану Ольга Мельник придбала окрему сироварню з обладнанням та приміщеннями для дозрівання напівтвердих та твердих сирів. Оскільки це інша технологія, для консультування запросили подружжя сироварів з Бердянська – Олену та Юрія Лубенських. Бердянці були вимушені через окупацію залишити в рідному місті не лише дім, а й улюблену справу – власну сироварню на вогні. Консультування відразу перейшло у співпрацю і Олена з Юрієм залишилися у Львові, щоб продовжити займатися тим, щоб люблять понад усе. 

Кожна партія сиру  — лімітована, адже триває пошук смаків та текстур

Тепер «Сироварня» має значно ширшу лінійку крафтових сирів. Кожна партія — лімітована, адже триває пошук смаків та текстур, які стануть такими ж улюбленими, як вже перевірені сирні бестселери. Серед актуальних пропозицій — качіоковалло, халумі, вершкові сири, особлива гордість — сир із блакитною пліснявою «Блакитне око». Невеликими порціями виготовляються сири із різноманітними смаковими акцентами: белпер-кноле у кожушку з чорного перцю, качота у кавовій скорирці, винний сир, витриманий у виноградних вижимках, сири із лісовим горіхом, фісташкою, цитрусовою цедрою та трюфелем.

Зараз у сироварні визрівають сири, які готуються за технологією італійського Азіаго та швейцарського Альпійського. Це сири з митою скоринкою з білою та блакитною пліснявою. Родзинка «Сироварні» — натуральні скоринки, без використання парафіну та латексу. Кожну голівку сировари під час визрівання по кілька разів протирають щіткою чи цупкою тканиною з використанням сиродавленої олії, солі, спецій або кави. 

Родзинка сирів з «Сироварні» — натуральні скоринки: голівки сиру протирають олією, сіллю спеціями чи кавою

Днями відбулася презентація Cheese bar від «Сироварні» — сирного кейтерингу для бенкетів та домашніх святкувань. «Сир люблять і дорослі, і діти!, — переконана власниця ресторану Ольга Мельника: Адже це смачний універсальний продукт, який надається як для сольного споживання, так і легко компонується в усіх стравах – від закусок до десертів. До речі, сирні цукерки ми вже робимо! Тож ми задумалися: чому ми досі не запропонували свій кейтеринг? І тепер він у нас є!»

Сheese bar від «Сироварні» — вишукана пропозиція для бенкетів та домашніх святкувань

Щоб посмакувати крафтовими сирами та іншими сирними делікатесами від львівської «Сироварні», ви можете зробити замовлення у крамничці ресторану (можлива доставка Новою поштою) або відвідати ресторан Сироварня у Львові.

Текст та фото надані партнером.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi