пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Добірка цікавих гастро-подій, які відбудуться в Києві та Львові 8-10 вересня.
Благодійна вечеря від шеф-кухаря ресторану «Oxota na Ovets»
Де: Воздвиженська, 10Б; ресторан «Oxota na Ovets».
Коли: 8 вересня, початок о 19:00.
«Розпочинаємо сезон з великої благодійної вечері від Олега Білоуса — незмінного шеф-кухаря ресторану Oxota na Ovets.
Зустрінемось осіннього вечора на Воздвиженці, щоб відкрити для себе нові сторони Азії та зібрати спецпідрозділу А на мавіки», — розповідають організатори.
Меню благодійної вечері:
Вартість: 1390 грн. Придбати квиток можна за посиланням.
Виставка посуду, товарів для дому та саду ProMaisonShow 2023
Де: Міжнародний виставковий центр, Броварський пр-т, 15.
Коли: 8 – 9 вересня.
Під одним дахом зберуться постачальники, закупівельники, дизайнери, декоратори, спеціалісти ринку та споживачі. Під час виставки гості матимуть можливість ознайомитися з пропозиціями посуду, товарів для кухні, домашнього текстилю, декору, товарів для господарства, товарів для саду та зон відпочинку.
Вартість: безкоштовно. Зареєструватись можна за посиланням.
У Львові пройдуть «Дні європейської спадщини 2023»
Де: Львів.
Коли: 8 – 10 вересня.
8-10 вересня у Львові пройдуть 13-ті Дні європейської спадщини, де мешканці і гості міста можуть більше дізнатись про живу спадщину Львова і регіону.
68 подій про традиції і живі прояви культури, які успадковані від предків і передаються майбутнім поколінням.
Про що події у програмі? Усні традиції, пісні, кухня, звичаї і обряди, народні святкування, знання і практики:
Формати подій – екскурсії, майстер-класи, лекції, пікнік, вистави, концерти, співочі посиденьки, перегляд домашніх слайдів.
Вартість: участь у подіях безкоштовна, але за попередньою реєстрацією. Повна програма заходів – за посиланням.
Презентація книги Тараса Самчука «Пиво і чорнило. Як жили київські студенти ХІХ – початку XX століття»
Де: вул. Б. Хмельницького, 7; МВЦ Музею історії міста Києва.
Коли: 9 вересня, початок о 14:00.
Тарас Самчук – дослідник, доктор філософії, фахівець з історії України ХІХ – XX століть.
Організатори розповідають, що описати 100 років історії київського студентства завдання непросте. Саме тому в книжці зібрані найяскравіші сторінки з історії столичного студентства XIX — початку XX століття, які допоможуть краще зрозуміти студентський стиль життя у старому Києві. Як студенти навчалися, як розважалися і за що потрапляли у в’язницю, про все це та ще багато іншого читайте у книжці.
Книжка буде цікава не лише історикам, екскурсоводам, студентам та зацікавленим історією міста та цього періоду, а й широкому колу читачів.
Вартість: вхід вільний за попередньою реєстрацією.
Винна дегустація «Червоне сухе та мучо мас смачне» у «Сільпо»
Де: Кільцева дорога, 1.
Коли: 9 вересня, 14:00 – 16:00.
Спробуйте Іспанію через ігристе, червоне сухе та мистецтво у «Сільпо» в ТРЦ Республіка. Експерти фуд-журналістка, дослідниця їжі, авторка проєкту War Cookbook Марія Банько та член Асоціації сомельє України Костянтин Щербаков розкажуть про символізм вина в живописі й допоможуть не пропустити жодної нотки смаку.
Вина, які будуть на дегустації:
Вартість: 500 грн. Придбати квиток можна за посиланням.
Дегустація у ресторані San Paolo: Білі вина Нового Світу
Де: пров. Музейний, 4, ресторан San Paolo.
Коли: 9 вересня, початок о 17:00.
«Білі вина Нового Світу — це екзотичність та свіжість, втілені в келиху. Вони вражають різноманітністю ароматів та смаків, від яскравих цитрусових нот до вишуканих квіткових відтінків. Ці вина дарують незабутню подорож до різних куточків світу та надихають на відкриття нових гастрономічних горизонтів», — розповідають організатори.
За їхніми словами, виробництво «нового світу» почало свій розвиток 18-19 століттях. За сотні років ці регіони зробили дивовижний стрибок до створення білих вин, які шокують своєю вишуканістю та яскравістю. Кожна з країн має свої унікальні кліматичні та ґрунтові умови, які впливають на характер та смакові властивості вина.
На дегустації будуть представлені 10 неймовірних зразків вина з таких країн як: Аргентина, ПАР, Чилі, Нова Зеландія та Австралія. Та дуже цікавий лайнап з моносортових вин різних сортів винограду, таких як: Торонтес, Совіньйон Блан, Гевюрцтрамі́нер, Рислінг, Шенон Блан, Семійон, Шардоне
Вартість: 1250 грн. Вартість включає дегустаційний сет та коментовану дегустацію від винного експерта. Бронювання місць та додаткова інформація за телефоном: +380503113443.
Перший осінній мінімаркет у вермутерії з власним маркетом «Гільда»
Де: вул. Рейтарська, 5, вермутерія з власним маркетом «Гільда».
Коли: 9 вересня, початок о 13:00.
На мінімаркеті будуть представлені прикраси, свічки, українське вино та вермут.
Фестиваль українських крафтярів Local Farmer Fest у Львові
Де: парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького, Львів.
Коли: 9 — 10 вересня, з 12:00 до 21:00.
9 та 10 вересня у Львові у парку Культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького відбудеться фестиваль українських крафтярів Local Farmer Fest.
На гостей Local Farmer Fest очікує:
Вартість: вхід безкоштовний.
Благодійна вечеря «Свято врожаю» у ресторані «Глек»
Де: вулиця Велика Житомирська, 6; ресторан «Глек».
Коли: 10 вересня, початок о 18:30.
Шеф-кухар ресторану «Глек» Андрій Северенчук та шефиня Ольга Мартиновська влаштовують благодійну вечерю «Свято врожаю». На гостей чекає особливе меню з фермерських продуктів літнього та осіннього врожаїв та фудпейринг з українськими винами.
Вартість: 2500 грн. Частину прибутку буде перераховано на благодійність. Бронювання місць та додаткова інформація за телефоном: +380983771100.
Photo credit: Instagram oxotanaovets; Facebook Музей Києва. Museum of Kyiv; скриншот «Сільпо»; Facebook Дні європейської спадщини у Львові / European Heritage Days in Lviv; Facebook Wine Events Agency; Facebook Глек • ресторан сучасної київської кухні; Instagram gilda.vermuteria.market; Facebook Local Farmer Fest
Читайте також:
Новий заклад. Львів: коктейль-бар «Ліс» на Шевській
Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра
Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi