Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo - PostEat

пошук

Гастро-замітка: пікантна ковбаса Chorizo
04-09-2023 0 758


Чорізо (Chorizo) — пікантна, тверда ковбаса зі свинини, яка приправлена ​​паприкою і часником. Страва походить родом з Іспанії та Португалії. У Португалії ця ковбаса називається Chouriço. Чорізо також популярна у країнах Латинської Америки. 

Photo credіt: Wikimeat

Вважається, що чорізо з’явилася в Іспанії у XVI ст. після того, як з Америки було завезено червоний перець. Звідти вона розповсюдилася іншими країнам Європи та Латинської Америки. Паприка надає ковбасі характерний червоний колір. Смак ковбаси різний в залежності від виду перцю та способу приготування. У латиноамериканських країнах замість паприки часто використовують гострий перець чилі. М’ясо для фаршу зазвичай рубають великими шматками, однак у деяких регіонах його дрібно перемелюють.

При виробництві м’ясо і бекон подрібнюють. Далі цю суміш приправляють сіллю, паприкою та часником, залежно від регіональних звичаїв можна додати інші спеції (наприклад, орегано або чилі). Потім ковбасу сушать на повітрі в спеціальних сушильних приміщеннях при температурі від 5°C до 10°C. Впродовж цього чотири-шеститижневого дозрівання чорізо стає твердішою і набуває свого характерного смаку. Оскільки під час дозрівання також відбувається бродіння, з’являється злегка кислуватий смак, який добре гармонує з гостротою ковбаси.

Готові ковбаси відносять до одного з чотирьох рівнів якості. На експорт йдуть лише дві найкращі якості «Примера» та «Екстра».

В Іспанії чорізо зазвичай пропонують у вигляді кільця ковбаси або сосисок. Чорізо часто використовують для нарізки, або готують в рагу. Ковбасу також смажать на грилі.

Читайте також: 

Гастро-замітка: сир Рокфор — символ французької гастрономічної спадщини

Гастро-замітка: японський спеціалітет яловичина Wagyu

Гастро-замітка: традиційний італійський спеціалітет Capocollo

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi