«Ідеальну» колекцію віскі продадуть за $10 млн - PostEat

пошук

«Ідеальну» колекцію віскі продадуть за $10 млн
12-12-2019 0 1186


Аукціон Whisky Auctioneer готує до продажу одну з найбільших  збірок віскі у світі. Колекція напоїв належала екс-власнику компанії PepsiCo Річарду Гудінгу, який поставив собі за мету зібрати по пляшці найкращого віскі від всіх ґуралень Шотландії.

Збірка складається з понад 3500 пляшок. Більшу частину колекції складає односолодовий скотч різних регіонів Шотландії. Зокрема, в описі лоту згадуються рідкісні релізи від Macallan, Springbank, Bowmore та Dallas Dhu Distillery. Очікується, що аукціонна вартість колекції складе до $10 млн. Вартість однієї пляшки, як-то «Святий Ґрааль» 1926 року від Macallan може сягнути $2 млн

Учасники аукціону зможуть також купити пляшку острівного віскі  Bowmore 1964 року або Springbank 1919 року. За словами вдови колекціонера, Ненсі Гудінг, колекціонер віддав перевагу торф’яним та димним віскі Bowmore з острова Айла.

За словами організаторів аукціону Річарду Гудінгу вдалося зібрати одну з найповніших колекцій віскі XX сторіччя. Колекціонер поставив собі за мету зібрати по пляшці найкращого віскі всіх ґуралень Шотландії. Свою добірку він тримав в окремій кімнаті, яку називав «баром» у своєму будинку в Колорадо.

Річард успадкував компанію PepsiCo та продав її у 1988 році. Помер 2014 року після 11-річної боротьби з раком шкіри.

Фото: Whisky Auctioneer

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi