Кіно: гастрономічний вимір. Лекція про їжу з Марією Банько у Львові - PostEat

пошук

Кіно: гастрономічний вимір. Лекція про їжу з Марією Банько у Львові
24-05-2023 0 334


У львівському гастропабі «Довгі Бурхливі Оплески» фуд-журналістка, експертка з комунікацій Марія Банько 25 травня поговорить з гостями про їжу та мистецтво під час лекції. Про це вона повідомила у Facebook.

“… принаймні дуже хочу розповісти про боротьбу виробників сиру стілтон та одного з перших режисерів-експериментаторів, про спеціальні «балістичні торти» для комедій, про їжу – як любов, як загрозу, як символ влади, як маркер ідентичності… Про гастрономічні діалоги Тарантіно та естетські нариси Вонга Карвая, про, як Чарлі Чаплін намагався бути барменом, і про купу їстівних макгафінів”, — розповіла Марія Банько.

Про що будуть говорити на лекції: 

  • Про те, що може означати їжа, коли вона з’являється на екрані. Від «Сніданку» братів Люм’єр до вечерь за мотивами «Дивовижної Місіс Мейзел». Про їжу як макгафін, їжу як статус, їжу як маркер «свій – чужий», їжу, яка захоплює, спокушає та зводить на манівці.
  • Згадаємо десь 50 різних кіноробіт, передивимося улюблені моменти, трохи посміємося, нажахаємося та, ймовірно, дізнаємося про щось нове.
  • Наприклад про те, як сто років тому виробляли спеціальні торти для комедій, чому на початку  ХХ століття  режисери обожнювали знімати сир, про їжу та напої в стрічках Квентіна  Тарантіно, Бернардо Бертолуччі, Вонга Карвая та інших.

Де: вулиця Січових Стрільців, 3, Львів.

Коли: 25 травня, початок о 20:00

Вартість квитка: донат від 100 гривень. Придбати можна тут.

Також Марія Банько додала, що вона буде на найбільшому щорічному медіафестивалі у Центрально-Східній Європі Lviv Media Forum.

Фото: Facebook Banko Mary 

Читайте також: 

«Як написати книжку». Онлайн-вебінар з Оленою Брайченко

Дмитро Борисов зробив огляд ринку Словенії

Вино за 2,5 євро із супермаркету виграло престижний конкурс Gilbert et Gaillard

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi