Колишній нацистський бункер перетворять на готель-сад з барами й ресторанами - PostEat

пошук

Колишній нацистський бункер перетворять на готель-сад з барами й ресторанами
30-10-2019 0 1248


2021 року у Гамбурзі відкриють готель з садом на висоті 60 метрів, спортзалом, барами й ресторанами. Комплекс побудують на базі старого нацистського бункера «Зенітна вежа».

Бетонну споруду під назвою Flakturm IV («Зенітна вежа») побудували 1942 року для захисту від авіанальотів антигітлерівської коаліції. Наприкінці війни в ній одночасно могли укритись 18 тис. городян.

Після війни бункер використовувався, як соціальне житло та радіостанція. Розрахунки виявили, що заряд вибухівки для знесення бункера з 3,5-метровими стінами зруйнує  навколишні будинки і споруду залишили.

Нещодавно компанія NH Hotel Group презентувала проєкт побудови на базі бункера сучасного готелю-саду. Проєкт передбачає капітальний ремонт вежі та надбудову п’яти поверхів. З вікон номерів надбудови відкриється панорамний вид на місто, а сама надбудова буде оточена садом. Тут висадять дерева гірської місцевості, які добре переносять пориву вітру та здатні рости на неглибоких шарах ґрунту. 

Щоб взимку надбудова не була сірою її оточать вічнозеленими деревами — кипарисами, ялівцем, соснами та виноградною лозою. Загалом на даху заплановано висадити 100 дерев та 30 кущів. На терасах навколо надбудови будуть висаджені ще 80 дерев та кущів.

Також проєкт передбачає ресторан з відкритим майданчиком, кілька барів, спортзал та «гірську стежку» терасою навколо башти. Запланований і меморіал жертвам нацистського режиму. Вартість однієї ночі в номері починатиметься від 100 євро.

Фото:  NH Hotel Group



Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi