Лікарі попередили про цукрове передозування від різдвяних напоїв - PostEat

пошук

Лікарі попередили про цукрове передозування від різдвяних напоїв
12-12-2019 0 964

Громадська організація Action on Sugar дослідила понад 200 різдвяних напоїв у Великій Британії та назвала результати тестів «шокуючими». Деякі напої містять до 23 ложок цукру на чашку при денній нормі у 7 ложок.

Найбільше цукру було виявлено у напої Starbucks Signature Caramel Hot Chocolate. На сайті кав’ярні вказано, що стандартний напій містить 65 г цукру (14 ложок цукру). Але тест показав цілих 93,7 г у чашці (23 чайні ложки). Напій приготували на основі вівсяного молока та збитих вершків.

Друге місце зайняв напій Grande Salted Caramel Hot Chocolate, який готують у кафе Nero. У напої на основі знежиреного молока знайшли майже 15 чайних ложок цукру — 59,6 г. Щоб позбутися такої кількісті калорій дорослій людині треба 90 хвилин займатись на біговій доріжці.

Третє місце зайняв пряний лате Starbucks Gingerbread Latte на вівсяному молоці. Тест напою показав 14 чайних ложок цукру (56,6 г), що рівнозначно 17 тістечкам з заварним кремом. 

Дослідники Action on Sugar просять покупців звертати увагу на вміст цукру у рослинних альтернативах молока. Зазвичай вони підсолоджуються виробником та мають різний вміст цукру. Наприклад, у випадку із Starbucks заміна вівсяного молока мигдальним дозволила знизити вміст цукру на 4,5 ложки (18 г).    

Згідно з дослідженнями  Action on Sugar денна норма цукру для дорослого без шкоди для організму складає не більше 30 г (близько 7 чайних ложок). Дітям 7-10 років не варто перевищувати норму у 24 г (6 чайних ложок) в день. Для дітей 4-6 років рекомендована доза — 19 г (5 чайних ложок) в день. За даними  Action on Sugar перевищення денної норми споживання цукру може викликати ожиріння, діабет, карієс та рак.

Фото: Nero

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi