Менше соліть: Уляна Супрун пояснила, чому надлишок солі вбиває - PostEat

пошук

Менше соліть: Уляна Супрун пояснила, чому надлишок солі вбиває
13-05-2019 0 900

Автор


У своїй хроніці на Фейсбуці в. о. очільниці охорони здоров’я Уляна Супрун розмістила пост, після прочитання якого багатьом захочеться сховати сільнички якнайдалі. Мова в ньому йде про небезпеку великої кількості солі у раціоні. Чиновниця та лікар нагадала, що неправильне харчування, у тому числі пересолена їжа, забирають більше життів, ніж сигарети чи артеріальна гіпертензія.

Також вона наголосила, що більшість із нас перевищує денну норму (одна чайна ложка) удвічі. Наприклад, добову потребу у натрію може покрити один сендвіч чи шматок піци з фаст-фуду. Також солі багато у готових соусах і стравах із ними, і навіть у несолоних на смак маффінах, енергетиках, готових сніданках, спортивних напоях. Чимало солі у напівфабрикатах, копченому м’ясі, сирах, хоча тут усе залежить від виробника, і необхідно обирати найменше зло.

Уляна Супрун наводить витяги з рекомендацій Інституту медицини США щодо того, як зменшити споживання хлориду натрію. Вчені радять вживати більше овочів, фруктів, бо потреби в калію у організм вищі, ніж у натрії.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi