На Буковині викрили підпільний цех з виробництва контрафактного «елітного» алкоголю й кави - PostEat

пошук

На Буковині викрили підпільний цех з виробництва контрафактного «елітного» алкоголю й кави
24-03-2023 0 261


В Чернівецькій області правоохоронці припинили діяльність підпільних цехів з виробництва та фасування контрафактних алкогольних напоїв з використанням підроблених марок акцизного податку України. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

За даними слідства, житель Чернівецького району, заручившись підтримкою двох спільників, налагодив на території регіону незаконну лінію виробництва фальсифікованих підакцизних товарів, а також кави. Фальсифіковану продукцію реалізовували через торгові об’єкти та місцеві ринки.

“Контрафактні алкогольні напої під виглядом відомих українських та світових торгових марок виготовляли та розфасовували у спеціальному облаштованому цеху. Окрім «елітного» алкоголю, використовуючи спеціальне обладнання, вони виготовляли та розфасовували каву відомих торгових марок”, — йдеться у повідомленні. 

За результатами проведених санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили майже 7000 пляшок з готовими алкогольними напоями, 800 літрів спиртовмісної сировини, 215 кг кави, станки для пакування та ламінування товарів, етикетки, корки, спеціальне обладнання та грошові кошти у сумі 26 тисяч доларів США та 9660 євро.

Орієнтовна вартість вилученого сягає понад 1 млн грн.

“Наразі слідчі поліції здійснюють процесуальні дії в межах кримінальних проваджень, розпочатих за: частиною 1 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів); частиною 2 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України”, — додають у Національній поліції України.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Читайте також: 

Starbucks та McDonald’s зберегли позиції найдорожчих ресторанних брендів у світі

Зеленський показав, як пив каву разом з військовими на АЗС в Донецькій області

Петро Чернишов з волонтерами «Siobhans Trust» готував піци для жителів Білогородки

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi