На Гаваях з'явився перший вуглецево-нейтральний ресторан - PostEat

пошук

На Гаваях з'явився перший вуглецево-нейтральний ресторан
27-03-2023 0 319


На Гаваях ресторан Merriman’s став вуглецево-нейтральним, адже в ньому використовують полегшені винні пляшки, сонячні батареї та купують козячий сир у ферми, яка годує своїх кіз морськими водоростями. Про це повідомляє Food and Wine.

«Ресторанний бізнес є відображенням суспільства, і стійкість важлива для нашої галузі не лише на Гаваях, а й у всьому світі. Ми можемо принаймні зробити свою частину», — сказав власник ресторану Пітер Мерріман. 

Викиди метану від кіз та іншої худоби є значним джерелом парникових газів. Ресторан закуповував козячий сир у ферми Hawaii Island Goat Dairy, яка годує тварин морськими водоростями, що зменшує їхні викиди на 85%.

Сьогодні 90% інгредієнтів, які використовуються з Merriman’s, походять з Гаваїв або виловлюються екологічно чистим шляхом

У межах сталої стратегії ресторан зобов’язався замінити всі свої газові плити на індукційні, а також замінити важкі скляні пляшки, які використовуються для спиртних напоїв. Адже чим важча пляшка, тим більше викидів вуглецю утворюється під час її виготовлення та транспортування. Близько 25% пляшок вина в ресторані зараз важить три фунти або менше, але Merriman’s також працює над переосмисленням пляшок в цілому, включаючи роботу з місцевими виноробнями та дистиляторами для впровадження біорозкладної пляшки.

Фото: Food and Wine

Читайте також: 

У ресторані Taco Bell у США виявили личинки, мух й тарганів

Фукусіма відроджує агросектор

Компанію SHABO номінували на дві премії Wine Travel Awards

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi