На Київщині з'явиться перша у світі IT-пасіка - PostEat

пошук

На Київщині з'явиться перша у світі IT-пасіка
25-01-2023 0 381


Під Києвом з’явиться перша у світі високотехнологічна пасіка з автоматизованими вуликами, які розробив українсько-польський стартап AmoHive. Про це виданню SEEDS повідомив один із засновників стартапу AmoHive Ігор Курдін.

“Наразі IT смартвулики українсько-польського виробництва AmoHive встановлюють бджолярі у всьому світі. Але саме постійно діюча пасіка, де проводитимуться навчання для дітей та школярів за досить незвичним та новим напрямком – “Інформатика та бджільництво”, з’явиться вперше у Україні”, — йдеться в повідомленні.

Для створення пасіки будуть використані автоматизовані смартвулики, які обладнані сенсорами, що передають інформацію про стан вулика всередині та зовні. Такі вулики допомагають вченим досліджувати хвороби бджіл та наслідки їхнього невдалого зимування, а також створювати нові корми та ліки для комах.

Управління смартпасікою відрізняється від управління традиційною пасікою більшим охопленням та своєчасною поінформованістю бджоляра і власника землі, на якій запилюються рослини. Управління стає ефективнішим, бджоляр може точніше планувати свою роботу на пасіці, а власник земель має змогу контролювати ефективність запилення, силу бджолиної родини та загалом оцінити ефективність послуги, яка надається йому бджолярами.

У планах AmoHive продовжувати збільшувати рівень автоматизації. 

«Ми хочемо створити можливість, особливо для молоді, реалізувати себе творчо… Сподіваюся, що найближчими роками зросте популярність та увага до смарт-бджільництва, яке поєднує в собі інформаційні технології, програмування, використання алгоритмів штучного інтелекту. Ця сфера – світовий позитивний тренд», — заявив Ігор Курдін.

Для досягнення цілей «AmoHive» підписала умову співпраці з масштабним проєктом «The World Bee Project» – першою у світі приватною ініціативою, яка використовує штучний інтелект та новітні технології для моніторингу запилювачів та біорізноманіття з глобальної точки зору, а також пошуку довгострокових рішень, які принесуть користь як природі, так і людям.

Фото: SEEDS

Читайте також: 

Олексій Резнікова пропонує запровадити у ЗСУ гнучку, але уніфіковану систему меню 

Ресторан «Monica Pinza Pasta Bar» відновив роботу в Одесі після масштабної пожежі 

Продукцію ветеранів-підприємців продаватимуть в одній з українських торгових мереж

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi