На Миколаївщині почалося гуманітарне розмінування сільгоспземель - PostEat

пошук

На Миколаївщині почалося гуманітарне розмінування сільгоспземель
22-03-2023 0 252


У Миколаївській області розпочали пріоритетне розмінування земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

На сьогодні в цей регіон спрямовані значні сили зі складу інженерно-саперних підрозділів ЗСУ, піротехнічних підрозділів ДСНС, залучені іноземні оператори. Лише від Міноборони в області працює 11 груп розмінування, з наступного тижня до них долучаться ще 9 груп. Від ДСНС в регіоні працюють 7 груп.

Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, аналіз темпів робіт на Миколаївщині, потреб та питань, що виникають під час обстеження та очищення території, допоможе оптимізувати процес розмінування сільгоспземель і в інших областях.

“За попередніми оцінками, в 9 областях України (Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська та Черкаська) потребують обстеження та, за необхідності, розмінування (гуманітарного розмінування) понад 470 854 га земель сільгосппризначення. Відтак, за результатами проведення нетехнічного чи технічного обстеження територія, що потребує гуманітарного розмінування, може суттєво скоротитися”, — йдеться у повідомленні.

Передбачається, що першочергово заходи з обстеження та розмінування здійснюватимуться в регіонах, де проблема забруднення територій є найбільш актуальною, а очищення сільгоспугідь – найбільш економічно обґрунтованим.

Фото: Telegram КМДА – офіційний канал

Читайте також:

Робот, який читає думки, наллє вам «ідеальний» келих пива

Пентагон закликав американських військових не їсти булочки з маком

Пілот вкрав дві пляшки вина, які були призначені для пасажирів

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi