На ринок веганських продуктів виходять «стейки», надруковані на 3D-принтері - PostEat

пошук

На ринок веганських продуктів виходять «стейки», надруковані на 3D-принтері
29-11-2019 0 2319


Ізраїльський стартап Redefine Meat працює над 3D-принтером, який друкуватиме «стейки» з рослинних компонентів. Зараз прилад здатний створювати п’ять стейків по 200 г на годину. Науковці вдосконалюють розробку, що досягти потужності 10 кг на годину.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В свої розробках ізраїльські вчені роблять ставку на жир та роботу з текстурою. Саме цих речей на їх думку не вистачає більшості рослинних копій м’яса. Винахідники використовують для друку «чорнила» на основі горохового протеїну, двох рослинних білків, натуральних барвників та ароматизаторів.  За допомогою 3D-моделювання пробують відтворити структуру м’яса тварини. Надмета — досягти повного подібності зі шматком м’яса з усіма його різницями текстур (щільності і м’якості), жирними, вологими та сухими областями.

У 2019 році стартап отримав $6 млн інвестицій від венчурних компаній CPT Capital, Hanaco Ventures та від птахівницького гіганта PHW-Gruppe. Серед конкурентів Redefine Meat називають компанію Novameat Tech SL, яка друкує «стейки» з рису, гороху та водоростей.

Фото: Redefine Meat

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi