Норвезький ресторан купив одну рибину за 7500 євро - PostEat

пошук

Норвезький ресторан купив одну рибину за 7500 євро
09-10-2019 0 249


Ресторан азійської кухні Ohma у норвезькому місті Буде заплатив за одну рибину блакитного атлантичного тунця 75 000 норвезьких крон (7 500 євро).

Ціна названа місцевими ЗМІ, які дізнались деталі угоди. Згідно з інформацією на сторінці закладу вага рибини складає 189 кг. Кілограм атлантичного тунця коштував закладу 40 євро (1080 грн). Для порівняння — нещодавно в мережі магазинів Egersund Seafood в Києві почали продаж блакитного атлантичного тунця з Норвегії за 1350 грн/кг.

Вартість сету суші у норвезькому ресторані Ohma варіюється від 165 норвезьких крон (444 грн) за 12 шт. суші макі до 625 норвезьких крон (1684 грн) за 38 шт. фірмового сету суші.

За даними місцевих ЗМІ висока ціна, яку заплатив ресторан Ohma за рибину не типова для сезону 2019 року. На відміну від високих аукціонних цін, вартість закупівлі тунця в рибалок починаєтесь від 100 норвезьких крон (10 євро) за кілограм. Серед причин великої різниці цін називають дорогу логістику тунця.

При таких рекордно низьких закупівельних цінах рибалки не зацікавлені в вилові риби. Прогнозується, що з цьогорічної квоти Норвегії на вилов тунця у 239 тони буде виловлено тільки 50 тони риби.

Нагадаймо, що пік вилову блакитного атлантичного тунця біля берегів Норвегії припав на 1960-ті роки. Це призвело до майже повного зникнення виду в 1970-х роках та припинення його промислового вилову. У 2007 році було введено повну заборону на вилов тунця. У 2014 році заборону зняли за умови квотованого вилову.

Фото: Ohma Asian Cooking

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi