Новий заклад. Київ: бар з бердянським корінням «Характерники» у центрі столиці - PostEat

пошук

Новий заклад. Київ: бар з бердянським корінням «Характерники» у центрі столиці
29-09-2022 0 1208


Де: вулиця Городецького, 4

Формат: бар

Бюджет: ₴₴

Голини роботи: 12:00 – 22:00

«Характерники» – новий двоповерховий бар, що знаходиться в самому центрі столиці, вікна бару виходять прямісінько на Майдан та Монумент Незалежності. Його створила команда переселенців з Бердянська. Інтерʼєр «Характерників» наповнений різноманітними старовинними речами. Зону біля входу у заклад прикрашають патріотичні роботи Христини Вершини — на постерах зображені знакові для Бердянська та Запорізького краю місця, а також моменти народного спротиву під час окупації міста. Бар поділений на три зони: перша – це контактний бар, друга – столики з м’яким диваном та стільцями. Третя зона відпочинку розташована на другому поверсі, ці місця підійдуть великим компаніям друзів, для побачень або приватних бесід.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Чому Характерники? «По-перше, це відсилка до колиски козацтва, з якої ми родом, – розповідає директор бару Характерники Віктор Бахарєв. – Козаки-характерники були дуже розумними та завжди на крок попереду. Вони займалися магією та зіллєварінням. Ми ж «чаклуємо» на барі та за робочою поверхнею на кухні». Другий меседж, який команда бару закладає у назву – це слово «характер», бо попри війну та окупацію рідного міста, бердянці не здалися і рухаються далі».

За напої у «Характерниках» відповідає бар-менеджер Олексій Прачко. Понад 50% коктейлів у закладі авторські. Є серед барного меню і настоянки власного виробництва. Всіх нових гостей тут пригощають ароматною «Спотикачкою», зробленою на основі трав, пряних спецій та апельсинової цедри. В майбутньому планується регулярне виробництво пʼяти видів лимонаду, які ви зможете придбати із собою.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В меню «Характерників» можна знайти кацу сендвіч з куркою, реберця з яблучним барбекю, солоні пончики з телятиною, запечені солодкі перці з сиром та чілі-медом, обсмажений ромен зі стручковою квасолею, арахісом та устричним соусом. Окрему увагу приділяють хлібу — тут він крафтовий, від столичної пекарні Kultura bakery. Привезли хлопці до столиці й локальні продукти Запорізького краю. У меню ви знайдете фермерські запечені равлики під різними соусами від популярної у цьому регіоні команди «Zap.Ravlik».

Дещо з меню:

  • запечені та обсмажені реберця з яблучним bbq – 300 грн,
  • запечені равлики – 200 грн,
  • кацу сендвіч з телятиною – 300 грн,
  • салат ромен з арахісом та овочами – 180 грн,
  • солоні пончики – 160 грн.

Фото надані закладом

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi