Новий заклад. Київ: пекарня-кафе «Хлібний» на Львівській площі - PostEat

пошук

Новий заклад. Київ: пекарня-кафе «Хлібний» на Львівській площі
21-10-2020 0 2572

Партнери

Автор


Назва: «Хлібний»

Де: вул. Бульварно-Кудрявська, 1/37

Формат: кафе-пекарня

Бюджет: ₴₴

На Львівській площі відкрився новий «Хлібний» мережі ресторанів Аліни Косічкіної та Дмитра Заходякіна. Затишна пекарня-кафе, що вже встигла закохати в себе жителів міста, продовжує тішити киян не тільки гастрономічно, але й візуально. Архітектору Маші Шубіній з кожним новим «Хлібним» вдається надати зовсім іншої форми цьому проєкту.

Її черговий витвір уже традиційно відрізняється від інших «хлібних братів», однак усе ж має з ними спільні елементи та конструкції: круглі столи з різьбленням на камені, що нагадують жорна; кришталеві плафони, які випромінюють типовий затишок 70-х, лайт-бокс з назвами станцій Київського метрополітену. Новим яскравим акцентом стали фотошпалери з імітацією мозаїки. На панно — хлібороби у пшеничному полі як данина праці стародавніх майстрів. Ось так народжується «хлібна інтрига».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

За особливими рисами, притаманними усім «Хлібним», завжди можна передбачити, яким буде наступний ресторан. Але через свіже переосмислення нюансів його творцями — до останнього присутня деяка таємниця: що ж нового побачимо цього разу? Це обумовлено особливим розташуванням кафе поруч із Будинком художника. 

У фільмах сусіди зазвичай ідуть знайомитись, пригощаючи пирогом, а Маша показала свою повагу до нового «сусіда», поклавши всередині «Хлібного» таку ж плитку, що прикрашає стіни в Будинку художника. А надихнувшись образом його колон, змайструвала ніжки столів для шістьох гостей. Так кожен «Хлібний», як витвір мистецтва, несе в собі велику кількість відсилок до певних історичних феноменів та культурної спадщини.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Любителям пошуку глибинного сенсу є де розвернутися. Найуважніші можуть відстежити золотий перетин у кожному предметі інтер‘єру, а в крихтах на тарілці — сузір’я Оріона, проте ресторатори запевняють нас: «Хлібний» — про просте людське «щось солоденьке до чаю». Тут почуваєшся, як удома, як при перегляді стрічок «Союзмультфіму», як за бабусиним столом. Скільки б таємних знаків не приховувала цегла «Хлібного», головне, що транслює заклад, — це душевність та турбота про ближнього. 

Двері «Хлібного» привітно відчинені для всіх, але в кожної з пекарень негласно існує своя аудиторія. Доля цього ресторану склалася таким чином, що неподалік розташовані Будинок актора та Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, а це означає, що новий «Хлібний» неминуче стає місцем творчої тусовки Києва.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Хлібний» цього разу несе в собі легкий натяк на студентську їдальню в найкращих її традиціях. Великі панорамні вікна, простора зала — важелі простоти й функціональності. Відкрита кухня — це про прозорість. Однак затишні куточки та невеликий другий поверх з одним-єдиним столом створюють усередині «Хлібного» паралельний світ, де можна сховатися від усіх, поринувши в читання чи репетицію монологів перед творчим іспитом. 

Новий «Хлібний» з’явився, як то кажуть, у потрібному місці в потрібний час — у найпоетичнішій локації та в найбільш поетичну пору року. Найкраще кафе, аби перечекати дощ за чашкою какао й данішем з корицею, а коли визирне сонце — взяти каву та круасани з собою і прогулятися до Пейзажної алеї. «Хлібний» попіклувався про натхнення гостей навіть за своїми межами.

Фото: «Хлібний»

Текст та фото надані партнером «Хлібний».

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi