Новий заклад. Львів: бістро «Міф» з MediterrAsian cuisine та авторськими коктейлями - PostEat

пошук

Новий заклад. Львів: бістро «Міф» з MediterrAsian cuisine та авторськими коктейлями
19-01-2024 0 2419


20 січня у Львові офіційно відкривається бістро «Міф», заклад знаходиться в центрі міста на вулиці Пекарській біля Соборної площі. Це черговий проєкт львівської ресторанної компанії Marymo Group, власниками якої є Артем Яценко та Василь Будурович — вони вже створили ресторан-піцерію Marevo, ресторан авторської грецької кухні Kolos та міське кафе Prostir. Бістро «Міф» запускають у партнерстві ресторанної мережі та разом із Дмитром Бабічем і Владом Мальчевським, керівниками e-commerce компанії Voodoo Ecom.

Кухню визначають як «MediterrAsian cuisine», тобто поєднання страв із середемноморської та азійської кухонь. «Концепція «Міфу» поєднує в собі гастрономічні культури Заходу і Сходу з використанням локальних продуктів. Загалом, це наше спільне позиціонування в проєктах Marymo Group, де ми створюємо національні кухні з локальних інгредієнтів: в Marevo це італійська кухня, а в Kolos грецька кухня, де все готують з локальних продуктів», — розповідає у коментарі редакції PostEat співзасновник Артем Яценко.

Меню «Міфу» створювали спільно з шефом Антоном Яцуком (який є су-шефом київського ресторану Mirali). В стравах для «Міфу» він поєднав відмінні навички та знання в класичні кухні та новаторське бачення. Розділи меню переплетені з давньогрецькими міфами та іменами богів.

Серед холодних закусок є «Дари Посейдона» — тар-тар з лосося, тунця та сібаса. В розділі піци «Від Гестїї з любов’ю» є некласична сирна піца «Велесові сири» з вершкового соусу з гаудою, моцареллою, старим оледером, трюфельним маскароне та королівськими каперсами.

«Подвигами Гефеста» називають розділ основних страв, де ви знайдете креветки, кальмари та гребінці з хоспера із маринованими огірками унагі та пряним соусом з місо пасти під назвою «Скарби шумерського бога Енкі». Серед десертів варто звернути увагу на «Яйце дракона» — скарлупа яйця з білого шоколаду, всередині жовток з мусу манго та маракуї.

До створення коктейльної карт долучився Андрій Петрусь (Mimosa Group), який також втілив у авторських позиціях міфологічну концепцію бістро. Так з’явились коктейль «Аїд» у стилі Old Fashion, коктейль «Валькірія Брунгульда» на унікальному скандинавському алкоголі аквавіт, настояному на кокосовій стружці.

Винна карта налічує 30 позицій, з яких 25 будуть пропонуватись на розлив. «Ми плануємо постійно оновлювати розливні позиції, які будуть гарно поєднуватись зі стравами, щоб гостю було цікаво та різноманітно», — розповідає Артем Яценко. Також планують робити пейринги з чаями, які відібрані та представлені в «чайній колекціх Шеннонга», щоб підкреслити східні традиції та смаки.

Де: м. Львів, вулиця Пекарська, 2

Години роботи: 11:00-23:00

Фото надані закладом

Читайте також про нові заклади Львова:

Новий заклад. Львів: піца, паста та вино в кафе Barbara на Сихові

Новий заклад. Львів: баскський чизкейк в San Sebastián cafe на Краківській

Новий заклад. Львів: «сирне і усміхнене» кафе Say Cheese на площі Ринок

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi