Новий заклад. Львів: такерія «Пані Фріда» на Шевській - PostEat

пошук

Новий заклад. Львів: такерія «Пані Фріда» на Шевській
28-08-2024 0 356


Де: м. Львів, вул. Шевська, 1

Формат: такерія

Години роботи: щодня 12:00 — 22:30

Instagram

«Пані Фріда» — новий проєкт від холдингу !Fest, реалізований відділом розвитку R&D. Заклад відкрився в центр міста на Шевській на першому поверсі та має доступ для людей на кріслі колісному. PR-директор «Холдингу емоцій !FESTrepublic» Тарас Маселко розповів редакції PostEat, що ідея відкрити такерію у Львові  з’явилась після того, що один з партнерів холдингу відкрив у Латинській Америці такерію.

«Було зрозуміло, що запускати просто копію існуючого бренду такерії не вийде, бо ж український ринок зовсім інший. Окрім того, тако для Мексики те саме, що для нас деруни чи вареники — дуже зрозуміла їжа, а для більшості українців це щось нове. Так з’явилась «Пані Фріда». Ми собі нафантазували, що було би, якби Фріда (надихалися ми Фрідою Кало, яка є, мабуть, найбільш впізнаваний символом Мексики в популярній культурі) приїхала до нас і почала впроваджувати мексиканські гастрономічні традиції», — ділиться Тарас Маселко.

В дизайні проєкту та інтер’єрі поєднали образи мексиканського традиційного мистецтва з традиційним мистецтвом Карпат: кольори, форми, певні візуальні елементи в закладі є безпосередньо з Косівщини, але вони настільки природно вплітаюсьтся в стиль, що це не одразу помітно. 

Щоб зробити тако максимально автентичними, кухарі проєкту поїхали до Мексики для того, щоб перейняти досвід тамтешніх таконь’єрос. Суміш на тортиль’ї (Meseca) привозять з Мексики, так само як перці та пасту із зерна анато для маринаду ачотте. Решту готують з інгредієнтів, які можна знайти в Україні. В меню є тако з креветками, яловичиною та свининою, зараз додали ще з грибами. До тако пропонують лимонади і два види «Маргарити», скоро варто чекати і на текілу та мескаль.

Дещо з меню:

  • тако Cochinita Pibil зі свининою — 85 грн/шт.,
  • тако Camaron з креветкою — 95 грн/шт.,
  • буріто Saudero з яловичиною — 250 грн,
  • коктейль «Маргарита» класична — 182 грн.

Фото надані закладом

Читайте також про нові заклади Львова:

Новий заклад. Львів: Cent Aura на площі Ринок з історією від 1848 року

Новий заклад. Львів: сніданки цілий день, десерти та кава у Blur на Фурманській

Новий заклад. Львів: перше велокафе «Ангар» на Джерельній

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi