Оголошено фіналістів конкурсу стійкого розвитку у барній справі Tahona Society від Pernod Ricard - PostEat

пошук

Оголошено фіналістів конкурсу стійкого розвитку у барній справі Tahona Society від Pernod Ricard
17-01-2020 0 4089


У фінал Tahona Society вийшли бармени з Харкова, Львова та Києва. У своїй роботі вони дотримують принципів ефективного використання ресурсів, скорочення відходів, захисту природи та соціальної відповідальності.

Влітку 2019 року ком’юніті-менеджер Pernod Ricard Ukraine Максим Матушкин повідомив, що Україна посіла друге місце у голосуванні серед підписників проєкту Tahona Collective Spirit Competition, щодо реалізації проєкту в їх країні.


«Tahona Society наблизив Україну до європейської спільноти барів, де заклади вже давно працюють над ідеями зменшення відходів та збереження довкілля. Ми дещо хвилювались, чи знайдуть ідеї сталого розвитку відгук серед барменів, але заявки учасників показали — ми в контексті руху. Фіналістів обирала група бренд-менеджерів, але особисто мене вразив проєкт львів’ян Sino Experimental — вони відмовились від дерева  й паперу у закладі, перебудували всю свою роботу, що бути дружніми до довкілля», — розповів Матушкин у коментарі PostEat. 

Це зробило можливим старт конкурсу Tahona Society під егідою бренду Altos Tequila. Організатори запропонували учасникам конкурсу створити у своєму закладі проєкт, який би відповідав принципам Tahona Collective Spirit Competition:

• Bartenders Welfare — покращення умов праці співробітників у сфері гостинності та скорочення негативного впливу на їх здоров’я;
• Social Engagement — покращення якості життя в спільноті бару та навколо нього, допомога нужденним, підтримка місцевих ініціатив;
• Resources and waste — скорочення витрат електроенергії та інших ресурсів, зменшення відходів бару;
• Environment — захист тварин і навколишнього середовища.


У фінал конкурсу Tahona Society вийшли:

Сако Петросян (Запоріжжя, кафе «Семь Собак»)

Проєкт застосунку Planet of heart — концепція застосунку для барменів та всіх, хто хоче залучитись до ініціатив сталого розвитку. Застосунок повинен стати майданчиком для координації спільних екоініціатив, обміну знаннями між барами щодо скорочення відходів та пошуку альтернатив інструментів та продуктів для бару з меншою шкодою для довкілля.

Артур Любченко (Київ, Wood you like bar)

Проєкт #freetree — у Wood you like bar дотримуються принципів ощадливого використання ресурсів та налагодили повторне перероблювання паперових стаканчиків для кави. В межах проєкту #freetree у барі пропоную прикріплювати пакунок з насінням до кожного стаканчика. Насіння можна посадити в землю або виростити вдома. Так гість отримує можливість дати життя новій рослині та долучитись до збереження навколишнього середовища.


Андрій Осипчук (Львів, Sino Experimental)

Проєкт Ecomanifest — спільнота закладів, які дотримуються ідей сталого розвитку та використовують їх у своїх бізнес-процесах. Флагманом руху став бар Sino Experimental, де відмовились від пластикових соломинок, надмірного використання деревина й паперу, скорочують відходи закладу.

Стас Тертичний (Харьков, «Сніг на голову»Fabrika.bar)

Проєкт «Сніг на голову» — інклюзивний заклад, який відкритий для співпраці з усіма, хто виконує завдання, незалежно від «статі, національності, настрою і кольору волосся». Ідея проєкту — не ділити людей на нормальних та ненормальних, щоб інвалідність не викликала жалість.


Артем Денчик (Харьків, Palladium cinema)

Проєкт Waste Changer — спільнота барів, об’єднана ідеєю скорочення відходів та повторного використання продуктів — цедри для «Негроні», цитрусових для свіжого соку тощо. В межах проєкту створено коктейль Recycled Margo з залишків базиліку та кокоса, які зазвичай викидають. Автори проєкту пропонують створити мапу, яка б допомогла барменам обмінюватись ресурсами, рецептами та ідеями використання надлишків продуктів.



Ім’я переможця в Україні назвуть у березні 2020 року. Він отримає можливість поїхати в Мексику захищати свій проєкт в межах міжнародного фіналу.

Фото: WChange / Tahona Collective Spirit Competition

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi