Пару веганів звинуватили у вбивстві після смерті їх сина через недоїдання - PostEat

пошук

Пару веганів звинуватили у вбивстві після смерті їх сина через недоїдання
23-12-2019 0 2934


Суд присяжних округу Лі, штату Флорида (Lee County, Florida, USA ) визнав, що причиною смерті 18-місячної дитини стало недоїдання та недбалість батьків. Син веганів-сироїдів з Флориди важив половину нормальної для свого віку ваги та мав проблеми з диханням. «Експерименти з раціоном дитини, яка не може дати на це згоду — це тортури», — зазначила прокурор.

2019 року 30-річний Раян Патрік О’Лірі (Ryan Patrick O’Leary) та 35-річна Шейла О’Лірі (Sheila O’Leary) разом з трьома дітьми переїхали у Кейп-Корал у Флориді. Наймолодшу дитину Шейла народили вдома без допомоги лікарів. З моменту народження до смерті дитина не було на огляді у лікарів.

27 вересня батьки повідомили поліції, що їх 18-місячний син не подає ознак життя. Медики констатували смерть дитини. Хлопчик важив 7 кг, що є лише половиною нормальної ваги для його віку.

Батьки розповіли поліції, що дотримуються вегетаріанського раціону та вживають лише сирі овочі та фрукти. Здебільшого це були манго, банани й авокадо. Останній тиждень перед смертю хлопчик перебував на грудному годуванні. Розтин показав, що дитина померла від зневоднення та проблем з диханням, спричиненими неправильним харчуванням.

Заслухавши звіт прокурора велике журі присяжних округу Лі у Кейп-Корал оголосило подружжю шість пунктів звинувачень. Головні пункти — вбивство першого ступеня та жорстоке поводження з дітьми.

У двох інших дітей лікарі діагностували відставання фізіологічного розвитку. Зараз ними опікується соціальна служба. За вбивство першого ступеня подружжю  загрожує довічне ув’язнення.

Діти-вегетаріанці — найбільш складна тема у дискусії про різні раціони харчування. З точки зору здоров’я — будь-які обмеження харчування несуть у собі фактор ризику для життя людини. Саме тому у список рекомендованих продуктів  для харчування дітей входить нежирне м’ясо. Але дослідження (1,2) розвитку дітей-вегетаріанців не дають прямих доказів того, що рослинна дієта шкідлива чи небезпечна. Навіть більше — вегетаріанська дієта здатна знизити ризик певних захворювань.

Складність в тому, що для планування дитячої вегетаріанської дієти потрібний докладний аналіз стану здоров’я дитини, досвід укладання таких дієт та постійне спостереження за дитиною. Спостереження за станом здоров’я потрібне через швидку зміну потреб у поживних речовинах організму, що росте.

Фото: News-Press

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi