Порада дня: як мити декантер і зберегти його чистим - PostEat

пошук

Порада дня: як мити декантер і зберегти його чистим
30-09-2019 0 2876


Декантер — це графин, призначений для відділення рідини від можливого осаду. Також його використовують для швидкого окиснення, якщо вино «закрите» і йому потрібен час, щоб розкрити свої органолептичні якості — аромат та смак. Але вимити декантер після декантації — задача не з легких.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Це питання поставила винна ентузіастка Вікторія Макарова на свої сторінці в Facebook. Вона запитала друзів та підписників, як мити декантер в домашніх умовах та як висушити і відполірувати графин зсередини.


Публікуємо найцікавіші та найкорисніші поради користувачів:

• після декантації одразу вимити водою з додаванням сухої гірчиці, а після сполоснути фільтрованою водою, така вода не залишить слідів від крапель, які важко витерти;

• якщо в декантері все ж залишились плями, то його можна вимити оцтом або розчином лимонної кислоти, після прополоскати фільтрованою водою;

• під час зберігання декантера його горло можна закрити «кришкою» з фольги — так пил не потрапить всередину;

Винороб Роберт Гулієв порадив спеціальну щітку для миття декантера Pulltex та підтвердив її ефективність. Купити її можна на Amazon за ціною 4,99 фунта стерлінгів.

Редакції PostEat вдалося знайти ще одне рішення для чистки декантера — кульки EISCH Decanter Cleaning Balls. Видання Wine Enthusiast зняло відео про те, як ними користуватись. Цікаво, що в коментарях до посту Вікторії згадується аналог таким кулькам — гречка або інша груба крупа з мильним розчином.

 


 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi