Прогноз: до 2040 року більшість м‘яса буде вирощуватися штучно - PostEat

пошук

Прогноз: до 2040 року більшість м‘яса буде вирощуватися штучно
24-06-2019 0 975


Експерти з компанії AT Kearney стверджують, що до 2040 року 60% м’яса буде вирощуватися штучно або його замінять рослинними продуктами зі схожим смаком. Від тваринництва люди поступово відмовляться.

«Зараз масштабна галузь з виробництва м’яса розглядається багатьма як зло, у якому немає необхідності, — йдеться в звіті дослідження AT Kearney. — Веганські замінники і культивовані продукти витіснять тваринництво — це лише питання часу».

Однією з основних причин відмови людства від з виробництва звичайного м’яса називають негативний вплив промислового фермерства на екологію: викиди в атмосферу, що спричиняють кліматичну кризу, руйнування середовищ існування заради будівництва сільськогосподарських угідь, забруднення водойм тощо.

«Перехід суспільства до флексетаріанського, вегетаріанського і веганського способу життя неминучий, тому що занадто багато людей стали звертати увагу на проблеми навколишнього середовища і добробут тварин, — говорить Карстен Герхардт, партнер AT Kearney. — Але пристрасні м’ясоїди зможуть залишити свій раціон незмінним, при цьому не завдаючи шкоди екології».

Такі компанії, як Beyond Meat, Impossible Foods і Just Foods, що використовують рослинні інгредієнти для створення альтернативи продуктам тваринного походження, швидко зростають. За оцінками AT Kearney, у виробництво веганських продуктів в США було інвестовано близько 1 млрд доларів, у тому числі й компаніями, що домінують на ринку традиційного м’яса. Наприклад, Beyond Meat залучила 240 млн доларів з травня минулого року.

Крім штучного м’яса люди майбутнього будуть їсти комах, медуз і пити молоко з водоростей, впевнені вчені.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi