Гастрономічна футурологія: що ми будемо їсти в майбутньому - PostEat

пошук

Гастрономічна футурологія: що ми будемо їсти в майбутньому
20-05-2019 0 1360


На замовлення Sainsbury’s, однієї з найбільших мереж супермаркетів у Великобританії, аналітики, футурологи та фахівці з рослинництва підготували доповідь, у якій розказали, як людство буде харчуватися і які продукти будуть вироблятися у 2025, 2050 і 2169 роках.

Провідна ідея доповіді полягає  у тому, що  технологічні досягнення, зокрема штучний інтелект, дозволять персоналізувати дієти і дати людям можливість споживати необхідні їм поживні речовини та вітаміни, через пластир або у вигляді пігулок.

У меню майбутнього неминуче зменшиться кількість м’яса та молочних продуктів. У короткостроковій перспективі прогнозується, що чверть британців стануть вегетаріанцями до 2025 року, а ще половина змінить свій раціон на флекситаріанський (переважно рослинна дієта, яка допускає споживання їжі тваринного походження — прим. авт.).

Ринок «альтернативних білків» збільшиться на 25% — основним джерелом будуть комахи. Борошно з цвіркунів і паста з коників, на думку аналітиків, стануть дуже поширеними продуктами. А на заміну кукурудзі, пшениці, рису та сої прийдуть морінга, кедондонг і арахіс бамбара. Також згідно з прогнозами, молоко з водоростей стане найпопулярнішим рослинним молоком.

Раціон любителів риби також зазнає певних змін. Замість тріски, лосося, пікші, тунця і креветок, вони насолоджуватимуться менш популярними дарами океану медузами.

Автори доповіді припускають, що до 2169 року люди матимуть можливість зберігати інформацію про своє харчування у мікрочіпах, вбудованих під шкіру. Мікрочіп посилатиме сигнал у супермаркет, що той у свою чергу зможу доставляти продукти дроном.

Джерело: Sainsbury’s

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi