Путина устриц: реклама «Маца и Устрицы» здивувала мережу - PostEat

пошук

Путина устриц: реклама «Маца и Устрицы» здивувала мережу
23-10-2019 0 2186


На сторінці закладу «Маца и Устрицы» в Facebook з’явилась реклама нових устриць Atlantic. Ідея поста, стиль тексту, фактаж та візуалізація були розкритиковані користувачами мережі за лічені хвилини.

В рекламному пості йде мова про появу в меню устриці Atlantic або «французької голландки». По-перше, був розкритикований стиль тексту. Його порівняли зі важкозрозумілим набором слів на кшталт «обувь супер животных смешные каблуки женщина партийные туфли на каблуках». Приблизно так виглядає машинний переклад китайських рекламних текстів українською чи російською мовами.

По-друге, назва сезону вилову риби «путина» викликав у користувачів асоціацію з прізвищем президента Російської Федерації Володимира Путіна. Згідно з резолюцією ООН від 18 грудня 2018 року дії РФ щодо України під керівництвом цієї особи визнані збройною агресією з людськими жертвами.

По-третє, питання викликала доцільність використання терміну «путина» стосовно устриць. На думку користувачів, правильніше застосовувати його до сезону вилову риби, а не молюсків. В коментарях припускають, що автори рекламного посту свідомо пішли на провокацію.

Текст на картинці також викликав питання, а саме зворот про «начало с 23 октября», який заплутує читача замість роз’яснення. «Может это публичный суицид? У меня нет других объяснений», — задається питанням один з коментаторів під репостом реклами закладу.



Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi