Сайти з корисною інформацією для українців, які виїхали в Європу - PostEat

пошук

Сайти з корисною інформацією для українців, які виїхали в Європу
17-03-2022 0 11045


Редакція PostEat зібрала актуальні та корисні сайти, на яких українці, які виїхали в Європу через війну, можуть знайти допомогу та всю необхідну інформацію.

Європейський Союз

Європейська комісія запустила спеціальний сайт для людей, які тікають від війни в Україні. Тут зібрана ключова інформація про перетин кордону з країною ЄС, право українців на тимчасовий захист та звернення за міжнародним захистом, а також про подорожі всередині Європейського Союзу.

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/stronger-europe-world/eu-solidarity-ukraine/eu-assistance-ukraine/information-people-fleeing-war-ukraine_en#preparing-to-leave

Житло для українських біженців 

UkraineTakeShelter.com є незалежною електронною платформою, яка має на меті допомогти українським біженцям знайти людей та організації, які готові їх прихистити.

Цей вебсайт є загальнодоступною платформою. «Ми закликаємо всіх, у кого є вільне місце, запропонувати розміщення і закрити свою пропозицію після успішного прийому біженців», — йдеться в повідомленні.

https://www.ukrainetakeshelter.com

Карта допомоги громадянам України за кордоном

MAPAHELP збирає та дає інформацію про міжнародні організації, бізнеси та людей з України, які готові надавати безоплатну дорогому українцям. На карті вказані геоточки в країнах, де українцям безоплатно підвищуються з житлом, їжею, трансфером, а також надають психологічну підтримку, медичну, фінансову допомогу та інше.

https://mapahelp.me

EU4UA платформа для пошуку безкоштовного житла в Європі. 

https://www.eu4ua.org/uk

Бельгія 

На сайті зібрано інформацію для українців та бельгійців. Українці можуть отримати інформацію про допомогу та відповіді на актуальні питання. 

https://info-ukraine.be/fr

Велика Британія

Урядовий сайт Великої Британії, де зібрана вся сама важлива інформація для українських біженців.

https://www.gov.uk/guidance/support-for-family-members-of-british-nationals-in-ukraine-and-ukrainian-nationals-in-ukraine-and-the-uk

Урядовий сайт Великої Британії, де можна подати заявку на отримання сімейної візи для українських біженців.

https://www.gov.uk/guidance/apply-for-a-ukraine-family-scheme-visa

Безкоштовні консультації з питань імміграції у Великобританію для біженців з України.

https://advice-ukraine.co.uk/

Данія

Для українців, які приїжджають до Данії, створено сайт, де вони можуть отримати підтримку та допомогу в пошуку житла, а також поради щодо роботи тут. 

https://www.aidukraine.dk/

Люксембург

Цей сайт створений для реєстрації українських біженців, щоб надати їм тимчасовий захист в Люксембурзі. Тут Ви отримаєте всю потрібну інформацію та допомогу, також тут допоможуть з пошуком житла.

https://maee.gouvernement.lu/en/services-aux-citoyens/accueil-de-personnes-ukraine.html

Корисна інформація для українців, які прибули до Люксембургу. Тут зібрана така інформація: “Порядок дій після прибуття до Люксембургу”, “Родини з дітьми“, “Робота для Українців“, “Корисні Поради”, “Статус тимчасового захисту“, “Речі першої необхідності”, “Безкоштовні Комп’ютери та Телефони”, “Медична Допомога”.

https://www.ukrainians.lu/info-for-ukrainians/dopomoga

Іспанія

Урядовий сайт з загальною інформацією для українських біженців.

https://www.inclusion.gob.es/uk/ucrania/acogida/index.htm

Тут детально розписано всі кроки для українців, які хочуть в’їхати в Іспанію.

https://www.inclusion.gob.es/ficheros/ucrania/guia_desplazados_ucranianosuk.pdf

Житло

Організація Emergency Home допомагає українським біженцям з пошуком житла в Іспанії.

“Зіткнувшись із серйозною гуманітарною кризою, спричиненою атакою Росії, у Emergency Home ми ініціювали протокол надзвичайної ситуації для пошуку житла для жителів України, і ми просимо співпраці тих, хто має другий дім в Іспанії, хто хоче співпрацювати і допомогти”, — йдеться в повідомленні.

https://emergencyhome.help/

Валенсія

Тут можна знайти всю інформацію та подальші інструкції для українських біженців, які опинились у Валенсії. Тут є інформація про житло, гуманітарну допомогу та важливу інформацію.

https://gvaoberta.gva.es/es/ucrania

Нідерланди

Урядовий сайт Нідерландів, де зібрана вся сама важлива інформація для українських біженців. Тут зібрана така інформація: “Інформація про поїздки з України”, “Вільно подорожуй з біометричним паспортом”, “Центри екстреного прийому в Нідерландах”, “Реєстрація в муніципалітетах” тощо.

https://ind.nl/en/ukraine/Pages/Coming-to-the-Netherlands-as-a-Ukrainian.aspx

Житло

На сайті Takecarebnb українські біженці можуть подати заявку, якщо вони потребують житло. Після цього Вам знайдуть нідерландську сім’ю, яка прийме Вас до себе на три місяці. За цей час Ви зможете вивчити мову та ознайомитися з голландською культурою та суспільством.

https://takecarebnb.org/

RoomForUkraine є приватною волонтерською ініціативою. Це сайт з пошуку житла в Нідерландах. Мета RoomForUkraine: розміщення біженців з України локально в Європі з людьми, які мають можливість надати місце.

https://roomforukraine.eu/room-for-ukraine-eng/

Сайт sharemyhome.org займається наданням тимчасового житла. 

“Багато чого було зроблено для допомоги Україні за останні декілька діб, і ще більше буде зроблено. Це одна зі здійснених ініціатив. Sharemyhome.org знаходить підходяще місце проживання українській родині без домівки, серед власників житла в Нідерландах.

​Зверніть увагу, що наша організація може надати лише тимчасове житло. Ми шукаємо підходящу родину в Голландії, яка готова поділитись з Вами своєю домівкою”, — йдеться в повідомленні.

https://www.sharemyhome.org/

Німеччина 

Інформація для біженців з України, які приїжджають до Берліна. На сайті можна знайти інформацію про проживання та пропозиції допомоги, медичну допомогу, освіту тощо.

https://www.berlin.de/ukraine/

Житло

Сайт для українців, які шукають житло в Німеччині. 

“Війна на Україні потрясла нас усіх. На жаль, ми не маємо можливості зупинити вторгнення. Проте ми вирішили, що можемо хоча б поділитися нашою домівкою з потребуючими біженцями, і створили для цього платформу”, — йдеться в повідомленні. 

https://www.unterkunft-ukraine.de/

Освіта

Сайт для студентів. Франкфуртська школа пропонує студентам, які не можуть розпочати чи продовжити навчання та рятуються від війни, можливість отримати вищу освіту. Франкфуртська школа покриває їхню плату за навчання.

https://www.frankfurt-school.de/en/home/newsroom/news/2022/Maerz/FS-Hardship-Fund

Польща

Офіційні сайти польського уряду 

Тут ви зможете отримати інформацію, відповіді та допомогу в Польщі. “Заповніть просту анкету. Ми надішлемо її у відповідний підрозділ, який допомагає біженцям і ви вже незабаром отримаєте відповідь”, — йдеться в повідомленні.

https://pomagamukrainie.gov.pl/

Цей сайт орієнтований на людей, які, рятуючись від війни, приїхали до Польщі в пошуках безпеки для себе та своєї родини. Тут ви знайдете різноманітну інформацію, яка стане в пригоді під час вашого перебування в нашій країні – зокрема про соціальне забезпечення, освіту для вашої дитини чи про можливості працевлаштування в Польщі.

Вся інформація, опублікована на цьому веб-сайті, є офіційною та ґрунтується на відповідних нормативних актах та даних, підтверджених компетентними органами польської державної адміністрації.

https://www.gov.pl/web/ua

Житло

Цей сайт був створений, щоб допомогти знайти безкоштовне житло для біженців.

“Ми допомагаємо біженцям знайти автоматично безкоштовне місце проживання, які надають приватні особи або установи, що хочуть допомогти”, — йдеться в повідомленні.

https://www.uasos.org/ua

Освіта

У рамках угоди з Національною академією наук України Польська академія наук реалізує нову програму підтримки співпраці з Україною:

Загальні умови:

а) витрати, пов’язані з дорогою та перебуванням українських вчених у підрозділах Польської академії наук, фінансуються Польською академією наук;

б) термін перебування в підрозділах ПАН становить 3 місяці з можливістю продовження.

Заявки:

Заявки подають (PDF) підрозділи ПАН до Бюро закордонних зв’язків ПАН на постійній основі (до вичерпання коштів).

Українські вчені, які не мають наукових партнерів у підрозділах Польської академії наук, можуть зв’язатися:

— з Бюро закордонних зв’язків за адресою bwz@pan.pl або

— з паном Матеушом Бяласом, в.о. директора Представництва ПАН у Києві (адреса електронної пошти Mateusz.Bialas@pan.pl).

Фінансові умови:

а) витрати на проживання (харчування та проживання) — 5000 злотих на місяць,

б) витрати на проїзд з України до Польщі — до 1500 злотих.

https://informacje.pan.pl/informacje/materialy-dla-prasy/3534-pobyty-naukowcow-z-ukrainy-w-pan

Транспорт

Група у Facebook, яка організовує перевезення українських біженців з України в Польщу. 

https:/www.facebook.com/groups/346476650687589

Сайт на якому публікують інформацію про безкоштовні поїзди з Польщі чи Німеччини для українських біженців.

https://www.intercity.pl/pl/site/o-nas/dzial-prasowy/komunikaty/bezplatne-przejazdy-dla-obywateli-ukrainy-pociagami-pkp-intercity.html

Румунія 

Платформа Dopomoha.ro була розроблена урядом Румунії  з метою надання підтримки українським біженцям. Вона містить детальну інформацію про права біженців у Румунії. Також тут допоможуть з житлом, їжею, одягом тощо.

“Громадяни України, які мають закордонний паспорт, можуть в’їхати до Румунії на 90 днів із статусом особи, яка в’їжджає для короткострокового перебування і попросити притулку (статусу біженця) негайно або в будь-який інший момент під час перебування. Ті, хто хоче подати заяву про надання притулку на прикордонному пункті, можуть в’їхати до Румунії без документів.

На платформі створеною Code for Romaniya партнерстві з Департаментом надзвичайних ситуацій Міністерства Внутрішніх Справ, Міжнародною організацією з міграції та Румунською національною радою у справах біженців, цивільні особи, які тікають від війни в Україні, можуть знайти всю необхідну інформацію про пошук захисту в Румунії”, — йдеться в повідомленні.

https://dopomoha.ro/uk

На сайті declin розміщено всю потрібну інформацію для українських біженців, які переїхали до Румунії. Тут можна знайти інформацію про: перекладачі, проживання, перевезення, фінанси, роботу, освіту, медичну допомогу, допомогу тваринам.

Useful general information for refugees from Ukraine

США

Освіта

Юридичний факультет Університету Маямі пропонує одну стипендію на повне навчання на 2022-23 навчальний рік кожному випускнику української юридичної школи.

UM School of Law offers LL.M scholarship to a graduate of a Ukrainian law school

Сербія 

Житло та інша допомога

Комісаріат у справах біженців та міграції Республіки Сербія займається всіма організаційними питаннями. Українці, які приїхали в Сербію можуть отримати тут всю необхідну інформацію та допомогу.

“Якщо вам потрібне житло, Комісаріат у справах біженців та міграції Республіки  Сербія надасть вам його в центрах прийому біженців, призначених лише для проживання  громадян України. 

Окрім необхідної інформації, в центрах прийому вас забезпечать харчуванням,  медичним обслуговуванням, одягом, взуттям, засобами гігієни, для вас проводитимуться  заняття та освітні заходи, вам допоможуть у включенні дітей до системи загальної освіти,  забезпечать вас Інтернетом, нададуть вам психологічну підтримку та нададуть вам доступ до інших прав та послуг”, — йдеться в повідомленні.

https://kirs.gov.rs/cir/aktuelno/0

Франція

Урядовий сайт Франції, де зібрана вся сама важлива інформація для українських біженців. 

https://parrainage.refugies.info/ukraine/

Швейцарія 

Швейцарська рада у справах біженців виступає за захист і права біженців у Швейцарії.

“Відтепер біженцям з України дозволено в’їжджати до Швейцарії, де вони отримають житло та отримають тимчасовий захист, якщо вони цього потребують”, — йдеться в повідомленні.

Тут Ви знайдете важливу контактну інформацію, а також інформацію про житло для українців, які виїхали в Швейцарію.

https://www.refugeecouncil.ch

Державний секретаріат з питань міграції Швейцарії. Щоб отримати захисний статус S для тимчасового року в Швейцарі Вам необхідно зареєструватися у Федеральному центрі з наданням притулку. Для цього у Вас є максимум 90 днів. На сайті розміщена інша актуальна для українських біженців інформація. 

https://www.sem.admin.ch/sem/en/home.html

Українське Товариство у Швейцарії займається питаннями гуманітарної допомоги, збирає кошти на медикаменти та інші речі. Також активно допомагають українським біженцям, які приїжджають у Швейцарію.

https://swiss-ukrainian.ch/en/

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi