Словенія у Гіді Michelin: чотири зіркових кухарі на кулінарній сцені Любляни - PostEat

пошук

Словенія у Гіді Michelin: чотири зіркових кухарі на кулінарній сцені Любляни
14-06-2021 0 1200


Гід Michelin завітав до столиці Словенії – Любляни.

Любляна – це не тільки красиве місто, це ще й одне з самих гостинних та доступних місць в Європі. Поєднайте це з новою кулінарною сценою регіону, і на вас чекає ідеальний відпочинок.

Вулиці Любляни наповнені численними будівлями в стилі бароко та модерну, а гордий силует середньовічної фортеці змушує затамовувати подих. Для поціновувачів смачно поїсти, місто може похвалитися численними дешевими та смачними бістро. Традиційна словенська кухня раніше перебувала під впливом італійської та австрійської кухні, але нещодавно вона знайшла найкраще вираження для розвитку в руках нового покоління кухарів та власників ресторанів.

JB Restavracija — 1 тарілка Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Фото: facebook JB Restavracija

Де: Miklošičeva cesta 19, Ljubljana

Бюджет: 25 — 95 EUR – 820 — 3120 UAH

Кухня: сучасна кухня, класична кухня

Шеф: Янез Братовж (Janez Bratovž) – головний шеф. Двадцять років тому Янез Братовж, який навчався в Австрії, повернувся у своє рідне місто, щоб відкрити JB Restavracija. Про нього всі говорять з повагою та вдячністю. Скромний, щирий та надзвичайно талановитий шеф-кухар навчив багатьох молодих новаторів словенської гастрономії, і залишив свій слід на кулінарній сцені Європи.

Деталі: шеф-кухар Янез віддає перевагу простим інгредієнтам, щоб створити вишукані страви з оновленою старовинною досконалістю. Його фірмова страва – равіолі з фуа-грою. Проте шеф все більше зосереджується на овочах, які вирощуються в його приватному саді, що знаходиться за 25 кілометрах від Любляни.

«У нас в країні відмінні натуральні продукти», — пояснює він. «Візьміть цибулю. Це так просто, і так універсально. З нею можна зробити все. Це, мабуть, мій улюблений інгредієнт». Янез Братовж визнає, що приготування їжі – це все для нього, тому його дружина, дочка та син працюють менеджером офісу, сомельє та су-шефом JB Restavracija.

Що радить Мішлен: «Дуже зручне та затишне місце». Завдяки високим стелям, мармуровій підлозі, сучасним витворам мистецтва, що прикрашають стіни, і люстрам у стилі арт-деко, ресторан є ідеальним місцем, щоб смачно поїсти в красивому місці. Багато страв – класичні рецепти, але страви закладу можуть похвалитися оригінальними, інтенсивними та розумно збалансованими смаками та поєднаннями.

Strelec — 1 тарілка Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Фото: сайт kaval-group

Де: Grajska planota 1, Ljubljana

Бюджет: 32 — 114 EUR – 1050 — 3750 UAH

Кухня: сучасна кухня

Шеф: Ігор Ягодич (Igor Jagodic) – головний шеф. Він сильний прихильник вишуканих страв старої школи і класичної французької кухні. «Кожна тарілка показує підпис шеф-кухаря, — каже він, — вишукані страви означають хороші інгредієнти, багато роздумів та експериментів на тарілці, а отже, багато витраченого часу». Його творіння є красивими та водночас простими.

Деталі: на пагорбі в центрі міста, розташований величний Люблянський замок – це більше, ніж історична пам’ятка або туристична точка. За товстими стінами середньовічної кам’яної фортеці у вежі Лучників розташований ресторан Strelec. Цей дивовижний круговий ресторан має один з найкращих краєвидів на Любляну.

Стиль шеф-кухаря вільний і сучасний, він точний і сміливий у своїх поєднаннях, наприклад: тартар з яловичини з домашньою олією з настурції, сушеним топінамбуром та тертим фундуком.

Елегантна кухня ідеально відповідає цій романтичній атмосфері з видом на старе місто.

Що радить Мішлен: комфортний ресторан, одне з найпрекрасніших місць. Цей стильний ресторан може похвалитися чарівною історичною атмосферою у мальовничій вежі Лучників у Люблянському замку. Насолоджуйтесь високою якістю словенської кухні, яка демонструє найкращі традиційні рецепти країни, а також сучасні страви.

Na Gradu — Bib Gourmand, Мішлен

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Фото: facebook Na Gradu

Де: Grajska planota 1, Ljubljana

Бюджет: 20 — 50 EUR – 660 — 1650 UAH

Кухня: традиційна кухня

Шеф: Лука Єзершек (Luka Jezeršek) – головний шеф. Відзначимо, що Лука є головним шеф-кухарем кожного ресторану, що належить родині, включаючи Gostilna Na Gradu. Під його керівництвом гастрономія Na Gradu змінює традиційні словенські страви з певним почуттям гумору. Звичайний великий potica (традиційний святковий торт) мініатюризується, картопля (один з основних інгредієнтів Словенії) перетворюється на ніжний, пухнастий сорбет.

Деталі: за декілька кроків від вежі Лучників знаходиться Gostilna Na Gradu, основний гастропаб в Любляні. Розташований у самому центрі площі замку. Ним керує сім’я Єзершек – головний гравець у сфері громадського харчування та ресторанів.

Na Gradu дотримується звичаїв гостільної, традиційного словенського трактиру: смачна, щедра їжа, виготовлена ​​з місцевих інгредієнтів, яка подається у невимушеній атмосфері. Чотири брати та їх батько привносять в заклад сімейний затишок, теплі посмішки та цікаві історії. Усі одягнені в блакитні сорочки. Вони висміюють своє прізвище, яке словенською означає «озеро». «Ви можете називати нас The Lakers!».

Що радить Мішлен: справжня турбота та пристрасть спрямовані на приготування традиційних страв, які тут подають. Інспектори Мішлен рекомендують вибрати одне з двох дегустаційних меню. Рекомендують скуштувати «Kobarid štruklji» (фаршировані пельмені). Розташування ресторану в старовинному замку з видом на місто додає йому привабливості.

Atelje — 1 зірка Мішлен

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Фото: facebook Atelje

Де: Nazorjeva ulica 2, Ljubljana

Бюджет: 18 — 90 EUR – 590 — 2950 UAH

Кухня: креативна кухня

Шеф: Йорг Зупан (Jorg Zupan) – головний шеф. Він здобув надзвичайно багате резюме працюючи в Австралії, Великобританії та Норвегії, перш ніж повернутися на батьківщину, щоб відкрити власний ресторан.
«Я почав готувати, коли був підлітком», — розповідає він. «Мої батьки працювали за 30 кілометрів від дому, в Любляні. Я був голодний і вирішив приготувати собі їжу, дотримуючись рецептів Джеймі Олівера з його харчового шоу. Потім я почав готувати їжу для всієї родини».

Деталі: ресторан розташований у центрі Любляни. Шеф-кухар Йорг готує, як рок-зірка. Його страви виходять яскравими, сміливими, веселими і невибагливими. Зупан отримує свої ідеї з подорожей, незалежно від того, перебуває він в Японії чи їздить по Словенії. Ферментовані коджі (зерна ячменю) з ферментом aspergillus oryzae, лактоферментовані та емульговані трюфелем – для нього не є незвичністю.

Хоча кухня Зупана, безумовно, витончена та авантюрна, улюбленою їжею шеф-кухаря є смажена курка.

Шеф-кухар Йорг хоче, щоб його гостям все сподобалось. Для того, щоб усім було комфортно, він позбувся скатертин та страшного срібного посуду.

Що радить Мішлен: “Високоякісне приготування їжі, варто зупинитися!”. В закладі подають оманливо просту кухню, яка насправді елегантна та майстерно продумана.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi