Справді витриманий смак: японський ресторан використовує той самий бульйон більше 70 років - PostEat

пошук

Справді витриманий смак: японський ресторан використовує той самий бульйон більше 70 років
15-10-2019 0 1053


Токійський ресторан Otafuku існує вже більше століття і майже весь цей час годує своїх відвідувачів в буквальному сенсі одним і тим же супом. Otafuku — один з найстаріших в Японії і найстаріший в Токіо ресторан традиційної кухні, але знаменитий він завдяки лише одній страві — супу одену.

Оден — тушкована страва, інгредієнти якої вимочують в бульйоні до тих пір, поки не подадуть до столу. Суворої рецептури у одена немає, а інгредієнти можуть бути самими різними — від яєць і овочів до м’яса і морепродуктів, проте головним секретом вишуканості страви вважається саме його бульйон. При цьому сам бульйон не їдять, він потрібен лише для того, щоб інгредієнти не стигли, а також настоялися і здобули свій унікальний смак.

Ресторан Otafuku — улюблене місце шанувальників цієї страви, але не тому, що його тут готують особливо смано. Справа в тому, що бульйон для одена приготували в 1945 році і використовують з тих пір. Бульйону вже 74 роки і постійні гості вважають, що саме він робить місцевий оден таким особливим. Власники ресторану щовечора зливають бульйон з основних ємностей і ретельно їх миють, а потім повертають його назад, додаючи нову воду. В цьому і є весь секрет одена — закусочні щораз використовують для варіння і тушкування м’яса один і той же бульйон, щоб надати супу багатий смак, але ніхто в Японії не робить це довше, ніж співробітники Otafuku. Вважається, що, чим більше років бульйону, тим смачніший оден з ним можна приготувати.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi