«Стаканчик епохи бронзи»: Британський Музей показав одноразові чаші для вина Мінойської цивілізації - PostEat

пошук

«Стаканчик епохи бронзи»: Британський Музей показав одноразові чаші для вина Мінойської цивілізації
17-12-2019 0 923


1700-1600 роках до н.е. на Криті виготовляли чаші для вина, які викидали одразу після бенкетів. Побачити «стаканчик бронзового віку» можна буде на експозиції «Одноразові? Сміття та ми» у Британському Музеї з 19 грудня 2019 року по 23 лютого 2020 року.

Вік конічних глиняних чаш без ручок нараховує 3500 років. Археологи знайшли їх кілька тисяч при розкопках палацу у місті Кносс. За значення для свого часу його можна порівняти з сучасним «мегаполісом». Також такі чаші зустрічаються й в інших містах мінойського періоду.

Вчені зробили висновок, що їх виготовляли у великій кількості спеціально для великих свят і не планували використовувати повторно. На експозиції «Одноразові? Сміття та ми» мінойську чашу покажуть разом з паперовим стаканчиком, який 1990 року виготовили у Фінляндії на замовлення Air India.

Обидва предмети символізуватимуть силу та владу розвинутого суспільства.

Також місткості стануть ілюстрацією того, як цінні ресурси у людські історії використовувались для виготовлення одноразових речей.

Організатори виставки хочуть зламати стереотип про те, що одноразові речі з’явились тільки у XX сторіччі. «Люди завжди викидували речі. Але це не означає, що сміття не може бути перероблене або служити нам «вікном» у минулі віки. Сподіваємося, що виставка змусить відвідувачів замислитись про взаємодію людей зі сміттям у минулому, зараз і в майбутньому», — сказав директор Британського Музею Хартвіг Фішер (Hartwig Fischer).

Фото: Пресслужба British Museum

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi