Столик для одного: як їжа на самоті впливає на нашу дієту - PostEat

пошук

Столик для одного: як їжа на самоті впливає на нашу дієту
13-05-2019 0 884

Автор


Люди все частіше їдять на самоті. Наприклад, дослідження показали, що так робить третина жителів Великобританії. А якщо говорити про мешканців Лондона, то серед них майже половина дорослого населення їсть переважно наодинці з собою. За даними, отриманими з сайту бронювання, столики на одного за останні п’ять років почали замовляти на 160% частіше.

Протягом довгого часу їжа у групі людей була своєрідним ритуалом. Це не лише практично, а й забезпечує потребу у спілкуванні. Зараз намічаються тенденції до зміни ситуації, і експерти пов’язують епідемію самотності з епідемією ожиріння.

Дослідниця та автор книги The Way We Eat Now Бі Уїлсон, що їжа на самоті  змінили не лише наше меню, а й ставлення до їжі. Зокрема, серед самотніх людей зростає популярність підготовленої їжі, адже вони хочуть отримувати задоволення від страв і не проводити багато часу на кухні. Саме з цим експерт пов’язує популярність 15-хвилинних і навіть 10-хвилинних рецептів від Джеймі Олівера.

Також часто їжа наодинці є поспішною, це призвело до зростання популярності страв, які легко їсти, наприклад, хумусів чи гуакамоле. Уїлсон зазначає, що серед мілленіалів більш популярні перекуси, а не традиційні прийоми їжі, адже це економить час. При цьому чимало людей у Твіттері та Інстаграмі роблять публікації про те, що обід на самоті – це для них чудова можливість якісно провести час із самим собою. Але дослідження вказують на те, що під час таких прийомів їжі більше 20% людей користуються смартфонами, тому «якість» під сумнівом. Загалом, дослідження виявили, що їжа соло – найчастіше не вибір, а наслідок зайнятості чи напруженого життя.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi