Студенти розробили технологію 3D-друку «філе лосося» з рослинних компонентів - PostEat

пошук

Студенти розробили технологію 3D-друку «філе лосося» з рослинних компонентів
31-07-2020 0 841


Тріо студентів заснували стартап Legendary Vish (Відень, Австрія) та обіцяють до 2022 року створити конкурентоспроможну та придатну до масштабування рослинну альтернативу лосося.

Студенти Робін Сімса (Robin Simsa), Тереза Ротенбюхер (Theresa Rothenbücher) та Хакан Гюрбюз (Hakan Gürbüz) почали роботу над 3D-друком морепродуктів ще у 2017 році в межах проєкту Training4CRM за підтримки ЄС.

Особливість роботи студентів була в тому, що вони працювали над відтворенням структури шматків лосося, тунця тощо. Інші стартапи у сфері рослинних альтернатив морепродуктів, наприклад, британський Good Catch або шведський Hooked, виготовляють аналоги риби у вигляді подрібнених частин — фаршу або стружки.

Мета студентів — отримати продукт з максимальною схожістю на текстуру і зовнішній вигляд справжнього шматка лосося. Для виробництва рослинної копії риби в Legendary Vish використовують грибний та гороховий білок, крохмаль, агар-агар, рослинні джерела Omega-3 (горіхову та рослинну олію).

Науковці розраховують, що їх продукт зможе використовуватись для приготування суші, сашімі та стати альтернативою копченому лососю.

Фото: Legendary Vish

Читайте також:

На ринок веганських продуктів виходять «стейки», надруковані на 3D-принтері

Бренд Bulleit розробив коктейлі, які «друкують» на 3D-принтері

У Швейцарії почали «друкувати» шоколадні цукерки на 3D-принтері

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi