У Швейцарії почали «друкувати» шоколадні цукерки на 3D-принтері - PostEat

пошук

У Швейцарії почали «друкувати» шоколадні цукерки на 3D-принтері
19-02-2020 0 1356


Швейцарський виробник шоколаду Barry Callebaut розробив 3D-принтер для «друку» шоколадних цукерок складних форм, які зазвичай виробляються вручну.

Після кількох років експериментів шоколатьє Barry Callebaut презентували 3D-принтер Mona Lisa, який зможе зробити виробництво цукерок екзотичних форм масовим. Машина здатна швидше за людину «надрукувати» цукерку складної форми. При цьому її робота зовні не відрізняється від цукерки, яка зроблена вручну.

В компанії розраховують, що 3D-принтер дозволить виробникам експериментувати зі складом і типом продукту. Крім того, «друковані» цукерки задовольнять попит на преміальні персоналізовані продукти.

Поки Barry Callebaut обмежилась випуском тестової партії 3D-цукерок. Якщо такий шоколад буде мати попит, то компанія відкриє серійне виробництво принтерів. Принтери  працюватимуть за принципом кавових апаратів з капсулами.

Нагадаємо, що 25 січня на запрошення «Власної кондитерської» Le Silpo Київ відвідав французький шоколатьє Ніколас Ботомісі (Nicolas Botomisy). Він готував десерти у мішленівських ресторанах в Парижі, викладав у школі шоколаду Valrhona, працює з десертами у Токіо й Нью-Йорк.

Фото: Barry Callebaut

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi