Суд Шотландії відкинув всі претензії та визнав право міні-ґуральні на назву «Лох-Несс» - PostEat

пошук

Суд Шотландії відкинув всі претензії та визнав право міні-ґуральні на назву «Лох-Несс»
23-12-2019 0 734


Виробник віскі Duncan Taylor програв спір з міні-ґуральнею Loch Ness Spirits у Шотландії — суд не задовільнився доказами позивача про першість вироблення спирту з ім’ям «Лох-Несс» та дозволив вільно використовувати цю назву.

Duncan Taylor заявив, що використовував назву відомого озера Лох-Несс у Хайленді для своєї продукції ще у 2008 році. І вимагав визнати незаконними шість торгових марок міні-ґуральні Loch Ness Spirits — Loch Ness Gin, Loch Ness Vodka, Loch Ness Rum, Loch Ness Whisky, Loch Ness Spirits та сам логотип торгової марки Loch Ness Spirits.

Позивач стверджував, що використання невеликим виробником назви  «Лох-Несс» є недобросовісною конкуренцією та викличе плутанину в  споживача. У свою чергу у Loch Ness Spirits наполягали, що окрема компанія не може претендувати на ексклюзивне використання назви великого і відомого регіону. Тим паче, що назва міні-ґуральні взята не з назви озера, а імені міфічного чудовиська, яке нібито живе в його водах.

Управління інтелектуальної власності (IPO) з’ясувало, що продаж віскі з ім’ям «Лох-Несс» від  Duncan Taylor почався пізніше дати реєстрації чотирьох з шести торгових марок Loch Ness Spirits.

Об’єм продажу віскі був невеликим (29 фактів продажу), щоб в споживачів сформувалась чітка асоціація імені з конкретним виробником. Суд відкинув претензії та зобов’язав Duncan Taylor виплатити міні-ґуральні 3200 фунтів стерлінгів відшкодування. 

Фото: Loch Ness Spirits

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi