«The Victory Menu» — проєкт підтримки малих виробників - PostEat

пошук

«The Victory Menu» — проєкт підтримки малих виробників
07-05-2022 0 2108


Керівниця «Лавки Традицій» Марина Булацька, гастроентузіастка Юлія Аврора Огородник та шеф-кухар Ігор Мезенцев об’єднались та запустили проєкт «The Victory Menu». Вони будуть збирати кошти на допомогу маленьким українським фермерам та крафтярам. Частина коштів піде на невідкладну допомогу фермам на корми тваринам, а також буде акумуляція коштів для тих, хто втратив абсолютно усе – для відбудови після перемоги.

Пишіть Марині Булацькій, щоб приєднатись до проєкту «The Victory Menu».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Мета проєкту: 

Об’єднати рестораторів усього світу, щоб познайомити якнайбільше людей з українською гастрономією.

Надати у вільний доступ рецепти молодих українських шефів та шефинь та привернути увагу до складнощів маленьких фермерів та крафтовиків.

Ідея проєкту:

Хто, як не сучасні шефині, шефи, пекарі та кондитери розуміють, наскільки важливим є кожен інгредієнт у страві, яку вони роблять. Борошно і масло, сир і олія, сидр, пиво чи вино, дбайливо вирощені овочі чи ретельно змішані спеції — усі продукти, що зроблені руками крафтових виробників, які вкладають у свою продукцію душу, цінуються і смакують найбільше. Без таких продуктів неможливо зараз уявити сучасну, нову українську кухню, бо вони надають їй особливого, унікального смаку.

У “Лавці Традицій” понад 170 виробників з усієї країни. Там знають ситуацію кожного і для того, щоб допомогти їм, “Лавка Традицій” об’єдналася з Ігорем Мезенцевим – засновником та ідеологом проєкту “Топот”. У «The Victory Menu» збирають рецепти від шефів та шефинь (Едик Казарян, Юра Нікітюк, Андрій Северенчук, Жанна Мазюкова, Олександра Стукальська, Юрій Котик, Давид Ковальчук) з різних українських міст і пропонують всім охочим долучатися до ініціативи по збору коштів для крафтярів.

Всі рецепти супроводжуються технологічною картою, фотографією та особистою історією шефа та шефині.

Механіка проєкту:

Проєкт запущено у 3-х напрямках:

  • Знайомство зі світовими ресторанами. Проєкт запропонує їм додати у своє меню українські страви. Частина з продажу цих страв акумулюються у фонд підтримки маленьких фермерських господарств і відновлення зруйнованих виробництв.
  • Запуск аналогічної ініціативи з українськими рестораторами.
  • Проводення в Україні charity вечері.

У суботу 30.04 було проведено першу вечерю проєкту «The Victory Menu» в «Дуже Високій Кухні» разом із Юрою Кошиком. Як пройшла вечеря можна переглянути за посиланням.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Як приєднатись?

Надихайтесь рецептами або створюйте свої — обмежень не існує! Єдиною умовою є тільки те, що страва має бути українською — чи то сімейний рецепт, або регіональна класика, переосмислена у сучасному стилі.

Додавайте цю страву в меню з позначкою #TheVictoryMenu. Це може бути повноцінне меню, або позиція на сніданок чи коктейль — на ваш розсуд! Pop-up вечеря, бранч чи фуршет — усі формати підходять для “Меню Перемоги”.

Зібрані кошти будуть скеровані на спеціальний рахунок. 

На що підуть зібрані кошти?

Засновники проєкту обрали два напрямки допомоги маленьким підприємствам.

  1. Невідкладна допомога тим господарствам, які можуть припинити виробництво через нестачу кормів для тварин. У більшості це маленькі сироварні з власними козами, коровами та вівцями. Підтримуємо їх до перемоги.
  2. Акумуляція коштів для тих, хто втратив абсолютно усе – для відбудови після Перемоги. Напевно, ви бачили фото виробництва Berryland, зруйнованого бомбами. І таких випадків вже є кілька десятків. Наша допомога їм потрібна.

Марина Булацька додає, що прозорість та звіти по зібраних та використаних коштах гарантовані.

Будь-які консультації з приводу рецептів, технологій, меню будуть надаватися за першої потреби.

Фото: Лавка Традицій

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi