Тренд дня: «чашка» для вина — що це і як нею користуватись - PostEat

пошук

Тренд дня: «чашка» для вина — що це і як нею користуватись
17-09-2019 0 2511


Услід за екочашками для кави з’явились «чашки» для вина — залізні келихи-термоси без ніжки. PostEat розібрався в причинах популярності нового посуду для вина і з’ясував, як ним користуватись.

2004 року виробник скла Максіміліан Рідель презентував колекцію келихів «О». Посуд викликав подив винної спільноти — у нових келихів не було ніжок. Рідель розповів, що створив ці келихи для неформальних ситуацій та вирішив проблему зламаних скляних ніжок у посудомийках.

Ідея келиху без ніжки стала популярною і її підхопили інші виробники. Американська компанія Yeti розробила лінійку «чашок»-термосів для пиття вина в походах або на пікніках.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

 

Виробник барних інструментів Corkcicle випустив лінію стильних винних «чашок» для міських споживачів. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Популярними стали «чашки» стартапу Brumate — їх «келих» Uncork’d має потрійну теплоізоляцію, а лінійка високих «чашок» покликана повторити форму келихів флюте для ігристих вин.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

За словами власника Ділана Джейкоба у 2017 році компанія Brumate вийшла на обсяг продажів $2,1 млн за рік. У 2018 році тільки щомісячний обсяг склав $1,1 млн. Реакцією на попит стала поява сотень noname «чашок» для вина на AliExpress.

Чому «чашки» для вина такі популярні?

Головна перевага «чашки» для вина — збереження температури. Білі і ігристі вина краще смакують охолодженими — 8-12°С. А червоні і рожеві вина найкраще пити при температурі 16-18°С. У скляний келих заведено наливати небагато вина, бо воно швидко нагрівається. У винну «чашку» можна налити більше вина і воно довго буде зберігати потрібну температуру.

«Чашка» для вина не б’ється. Її можна покласти в рюкзак і вона спокійно переживе падіння додолу. У цьому розумінні вона безпечніше і зручніше ніж скляний келих.

Тумблер для вина — символ неформальної й розслабленої атмосфери. Молоде покоління прагне комфорту і легкості у спілкуванні з вином. І отримує це відчуття, беручи в руки винну «чашку». Скляний келих вимагає правил, винний тумблер — ні.

«Чашка» для вина більш інстаграмна ніж скляний келих. Заклади, які використовують такий посуд, отримують більше згадок у соцмережах.

Наостанок, «чашка» для вина — це просто щось нове. Виробникам скла вже не так просто здивувати споживача скляним келихом. Виробникам винних тумблерів це вдалося.

В підсумку скажемо, що «чашка» для вина — цікавий тренд, який ілюструє зміни у  консервативній сфері вина. Ставлення до напою стає менш формальним, а правила пиття — не такими обов’язковими. Чому б не скористатись тумблером для вина на пікніку, де келихами користуватись незручно, або на пляжі, де вино нагрівається у лічені хвилини. Також це цікавий аксесуар для дому і бару. Щодо офіційних заходів та топових дегустацій сумнівів не маємо — класичному скляному келиху тумблер поки не конкурент.

Фото: Yeti, Corkcicle, Brumate


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi