У США створили каву без кавових зерен - PostEat

пошук

 У США створили каву без кавових зерен
26-11-2019 0 1591


Американський стартап Atomo розробив молекулярну каву для виробництва якої не потрібні кавові зерна. 70% учасників фокус-груп назвали її кращою за каву Starbucks.

Технологія виробництва штучної кави не розголошується. Відомо тільки, що у процесі використовують насіння кавуна та лушпиння соняшника. Керівник наукового відділу компанії Джаррет Стопфорт (Jarret Stopforth) розповідає, що він систематизував речовини, які відповідають за смак та аромат кави та склав їх докладу карту. За цією картою науковець «зібрав» штучну каву з такою ж органолептикою. У копії присутній кофеїн, як і в оригіналі.

Компанія провела дослід зі студентами Університету Вашингтона. За результатами дегустацій 70% студентів назвали напій Atomo кращим за каву Starbucks. Журналістка видання Cnet побувала у лабораторії Atomo та розповіла, як йде підготовка до промислового виробництва копії кави.

Очікується, що псевдокава Atomo з’явиться у продажу 2020 року. Якщо прогнози науковців щодо зникнення натуральної кави через зміни клімату та вирубку лісів справдяться, то копія може замінити оригінал.

Фото: Atomo.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi